"Σήμερα εμείς σαν γνήσιοι απόγονοί των Ριζοσπαστών, αποτίοντας φόρο τιμής σε αυτούς, θέλουμε να τους πούμε ότι έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα που είχαν αυτοί"
Μήνυμα Δημάρχου Κεφαλλονιάς για την επέτειο της ένωσης των Επτανήσων
Πολιτική
17/05/2013 | 15:22

Αγαπητές Συμπατριώτισσες, Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Το αγαπημένο μας νησί γιορτάζει την Επέτειο της Ενσωμάτωσής του με τη Μητέρα Πατρίδα. Γιορτάζει την σημαντικότερη ημέρα της σύγχρονης ιστορίας του η οποία αποτέλεσε ορόσημο για ολόκληρο τον ελληνισμό.

Την 21η Μαΐου 1864 δικαιώθηκαν οι αγώνες του επτανησιακού λαού για ελευθερία. Δικαιώθηκε η πίστη των προγόνων μας στα ακλόνητα ιδανικά του έθνους μας, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.  Δικαιώθηκε η προσήλωση τους στην εθνική μας ταυτότητα. Ήταν ένα επίτευγμα που κάθε άλλο παρά χαρίστηκε. Χρειάστηκαν μακροχρόνιοι αγώνες και θυσίες αιματηρές για να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα.

Το νησί μας είχε την τιμή να κρατά τον πρώτο ρόλο στο Ριζοσπαστικό κίνημα.

Ο τόπος μας υπήρξε ανέκαθεν χώρος στρατηγικής σημασίας για όλες τις ξένες δυνάμεις που ερήμην των Επτανησίων κανόνιζαν την τύχη τους. Η ημέρα που το ελληνικό κράτος θα αγκάλιαζε τα νησιά μας θα γινόταν πραγματικότητα, σε πείσμα των ξένων βουλήσεων, γιατί το δίκιο ήταν με το μέρος μας. Και το δίκιο το κατακτήσαμε με την πίστη μας και την αγωνιστικότητά μας. Διατηρήσαμε την ελληνικότητα μας και την προσήλωση στην Ορθοδοξία, τις δύο πηγές δύναμης που η ιστορία αποδεικνύει πάντα ότι μας κρατούν ακμαίους και μαχητικούς.

Πριν από 149 χρόνια ο επτανησιακός λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλον τον υπόδουλο ελληνισμό. Το μήνυμα της απελευθέρωσης και της εθνικής αξιοπρέπειας. Μήνυμα επίκαιρο όσο ποτέ, καθώς ως Έλληνες δίνουμε και σήμερα, σκληρές μάχες  για τα δίκαια της πατρίδας μας , με την μεγαλύτερη δυνατή εθνική ομοψυχία και ομοφωνία.

Σήμερα εμείς  σαν γνήσιοι απόγονοί των Ριζοσπαστών, αποτίοντας φόρο τιμής σε αυτούς, θέλουμε να τους πούμε ότι έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα που είχαν αυτοί, έχουμε την ίδια αγωνιστικότητα με τη δική τους και με τις ίδιες ριζοσπαστικές ιδέες, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά κόντρα στα όποια προβλήματα για μια καλύτερη πατρίδα, με ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη, για τη πρόοδο και τη προκοπή των νησιών μας!
Η γιορτή όμως σήμερα είναι διπλή. Είναι μεγάλη μέρα για τη χριστιανοσύνη καθώς τιμούμε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.  Τιμούμε το Μεγάλο Βυζαντινό Αυτοκράτορα και τη Μητέρα του, που αφιερώθηκαν στη διάδοση της χριστιανικής διδασκαλίας με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, που τους ανέδειξε σε σκαπανείς αυτού που σήμερα ονομάζουμε κρατική πρόνοια.
Χρόνια πολλά σε όλους!!!

Αλέξανδρος Παρίσης
Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer