Θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της παραλίας που βρίσκεται το ερειπωμένο σπιτάκι του μεγάλου Ανδρέα Λασκαράτου, στα Ριτσάτα – Μερσιάς Ληξουρίου
“Λασκαράτεια Δρώμενα”
06/08/2014 | 18:51

Αγαπητοί  μας,  φίλες και φίλοι

Φέτος ανοίγει πρωτοπόρα ένα νέο κεφάλαιο στις  Πολιτιστικές εκδηλώσεις  του νησιού μας και ιδιαίτερα της περιοχής  του Ληξουρίου και ευρύτερα της  Παλικής, με τη διοργάνωση των Λασκαράτειων  Δρώμενων στο εξοχικό σπιτάκι στα Ριτσάτα, περιοχή κάτω από το Λόφο Λασκαράτου.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση που αφορά στα

«Λασκαράτεια  Δρώμενα»,

7-8-2014, ημέρα Πέμπτη, ώρα 8:30

θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο της παραλίας που βρίσκεται το ερειπωμένο σπιτάκι του μεγάλου Ανδρέα Λασκαράτου, στα Ριτσάτα – Μερσιάς Ληξουρίου.

Η  ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ με τον αντιπρόεδρό της Γιώργο Κατσιβέλη τακτοποίησε το χώρο για να φιλοξενήσει την εκδήλωση και το κοινό που θα την παρακολουθήσει. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οπτικές παρουσιάσεις για το έργο και τη ζωή του σατιρικού ποιητή από τον Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, καθώς και ψηφιακή παρουσίαση του  εξοχικού ερειπωμένου σπιτιού του ποιητή στα Ριτσάτα από τον Κάρλο Τομαζιάν, εργασία που αφορά στο ΤΕΙ των Ιονίων Νήσων. Επίσης θα συμμετέχουν μέλη από τα εικαστικό εργαστήρι  «Μορφές», όπου και θα απαγγείλουν ποιήματα του Λασκαράτου. Στο πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί ριγανάδα κάτω από ήχους απαλής μουσικής.

Σας περιμένουμε για να τιμήσουμε τον Ανδρέα Λασκαράτο και να εδραιώσουμε  ένα νέο πολιτιστικό θεσμό του Ληξουρίου, ανοικτό σε κάθε  όμορφη και ενδιαφέρουσα  δημιουργία  και πολιτιστική έκφραση.

Σημείωση

Από τις 7:30  μ. μ το απόγευμα της Πέμπτης το λεωφορείο του Δήμου,  θα μεταφέρει όποιον επιθυμεί στο χώρο της εκδήλωσης. Αναχώρηση μπροστά από το Δημαρχείο- Παντοκράτορα.

laskarateia (1) laskarateia (2) S S laskarateia (5) laskarateia (6)