Μεγάλες πράξεις, από ανθρώπους που δικαιώνουν το δώρο της ζωής, πράξεις που μένουν, ακατανόητες για ψυχές στις οποίες δεν πνέει μέσα τους, το Ανοιξιάτικο Αεράκι του Επιταφίου και της Ανάστασης...
Κωνσταντίνος Κουκκίδης: Μια “κουκίδα” της ιστορίας, μεγαλύτερη απ’ τον όποιον άξονα…
Κοινωνία
27/04/2017 | 15:11

Σαν σήμερα* 27/4, το 1941, οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα. Την Ελληνική Σημαία στην Ακρόπολη φρουρεί ο Εύζωνος Κωνσταντίνος Κουκκίδης που αρνείται να υπακούσει στην διαταγή των Γερμανών να την υποστείλει. Αυτοί τον απωθούν, την κατεβάζουν οι ίδιοι, και του την παραδίδουν, προχωρώντας στην έπαρση της Γερμανικής σημαίας του αγκυλωτού σταυρού.
Ο Κουκκίδης -θεοειδής και φιλότιμος- αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει ψηλά το σύμβολο τής Μητέρας Πατρίδας όλων των πραγματικά Πολιτισμένων Εθνών, την περιβάλλεται, και τυλιγμένος με τα Ελληνικά χρώματα “υποστέλλεται” κι αυτός μαζί τους:
Ως υπερβατικός αετός πηδάει στο κενό, πετώντας για πάντα στην Θάλασσα τού Ουρανού την Αήττητη και Ελεύθερη…
Μεγάλες πράξεις, από ανθρώπους που δικαιώνουν το δώρο της ζωής, πράξεις που μένουν, ακατανόητες για ψυχές στις οποίες δεν πνέει μέσα τους, το Ανοιξιάτικο Αεράκι του Επιταφίου και της Ανάστασης…

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος

*Υγ: Την είδηση επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων μαρτυριών και το δημοσίευμα της Daily Mail της 9ης Ιουνίου 1941, με τίτλο: “Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο” ( “A Greek carries his flag to the death” ) .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer