Στις 3 το μεσημέρι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Ληξούρι
Κορυφώνονται σήμερα στο Ληξούρι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις!
Πολιτισμός
12/03/2016 | 08:36

programma

Κυριακή 13/3

15:00 μ.μ. ‘Εφτασε η ώρα του μεγάλου καρναβαλικού απαράτου. Θα προβάλλει εφκειός ο αφορεσμένος που ζήτησε να του κάνουνε οι Έλληνες τη στατουά του (άγαλμα) με όλους τσου τέλωνες που το βάλανε πείσμα να μας αφανίσουν. Αλλά εμάς δε μας αμπαδάρουνε και γι’αυτό τσου κογιονάρουμε. Τσου κάμαμε ρεντίκολα κα σας τσου σουλατσάρουμε. Χειροκροτείστε λοιπόν τσου Σοϊμπλάτσηδες και τσου Τσιπράτσηδες. Σε περίοπτη θέση η κυράτσα του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα μας δώσει οδηγίες επιβίωσης.

Όλο εφκειό το συφερτό ακολουθεί τη φημισμένη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου και τσου κόντηδες και τσι κοντεσσίνες. Θα ακολουθήσουν άρματα με τρελαμένους μασκαράδες, φευγάτους καρναβαλιστές, σατυριστές και πειραχτήρια! Δεκτές και κότες αλανιάρες κατά προτίμηση άσπρες με βούλα “Μαξίμου”. Γραβατωμένοι δικηγόροι, απεγνωσμένοι αγρότες, κατατρεγμένοι καναλάρχες! Την παρέλαση θα καλύψουν ζωντανά τα τέσσερα διορισμένα κανάλια των εντολοδόχων της Ελευθέρας Βοσκής – Βουλής των Ελλήνων. Θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

Α΄ βραβείο: Κότα Μαξίμου με μανιτάρια σωτέ.

Β’ βραβείο: Μερίδα γεμιστά από τη Σεφ Θεανωφωτούλα.

Γ’ βραβείο: Γραβάτα εμπριμέ του οίκου “Σύριζα-Ξύριζα”

Οι ζογκλέρ saltibagos, κλόουν, ξυλοπόδαροι με fireshow, ισορροπιστές σε μονόροδα θα ανακατεύονται με όλους τους καρναβαλοβουρλισμένους μοιράζοντας χαρά και κέφι! Μετά τη καρναβαλική φιέστα μαζωχτείτε στην πλατέα για να χαρείτε και να διασκεδάσετε με τα τραγούδια του ξεχωριστού καλλιτέχνη Φοίβου Δεληβοριά. Ο ένας Φοίβος θα σας μεθάει με τις νότες του, ο άλλος “Φοίβος” από το οινοποιείο της Κατωγής θα σας μεθάει με τα γευστικά κρασιά του.

Και όταν θα πάψουν οι μελωδίες , θα ανάψουν οι πυρσοί και η αυλαία θα πέσει με το κάψιμο του καρνάβαλου στην προβλήτα του Ferryboat (μπροστά από το θέατρο). Αυτό θα γίνει με τη συνοδεία από το πρώτο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου.

21:00 μ.μ. Χορός της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου στο κέντρο “Απόλαυση” του Μουρελάτου με την ορχήστρα του Σκλάβου. (Είσοδος 10 ευρώ, τηλ. κρατήσεων 26710-91691)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer