Η ομιλία του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
Κοντονής: Ας κάνουμε το συνέδριο αρχή για την Αριστερά
Πολιτική
15/10/2016 | 17:17

«Αυτό που συνέβη χθες, οι διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες να επιβάλλουν επιτροπεία στην παράγκα του ελληνικού αθλητισμού, συνιστά νίκη της κυβέρνησης της αριστεράς. Ήταν αίτημα δικό μας και είναι νίκη δική μας» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το βήμα του Συνεδρίου, ο κ. Κοντονής απευθύνθηκε στους «μεγαλοσχήμονες που ανακατεύονται με τον αθλητισμό» λέγοντας πως «ή θα συμβάλλουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για διαφάνεια, εκδημοκρατισμό και πάταξη της διαφθοράς ή θα την έχουν απέναντι τους, όπως την είχαν ως σήμερα».

«Μπορεί να υπάρχουν πρόσκαιρες ταυτίσεις, όμως η κυβέρνηση δεν ταυτίζεται με κανένα. Τους καλούμε να βοηθήσουν. Αν θέλουν, ας το κάνουν. Αν δεν θέλουν θα το κάνουμε εμείς με τον τρόπο που δείξαμε ενάμιση χρόνο τώρα» υπογράμμισε.

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για συστημικές δυνάμεις, πλουτοκρατία και κλεπτοκρατία που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να πέσει η κυβέρνηση της αριστεράς, προσθέτοντας: «Αυτή την μάχη πρέπει να την κερδίσουμε και να απαντήσουμε επιθετικά για να μπει ο κάθε κατεργάρης στην θέση του».

Ανέφερε ότι κάθε μέρα στα κανάλια της διαπλοκής υπάρχουν σποτάκια για το σύντροφο Νίκο Παππά, επειδή αυτή η κυβέρνηση υποχρέωσε για πρώτη φορά τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις συχνότητες 250 εκατομμύρια και άλλα 50 εκατομμύρια για το φόρο διαφήμισης.

Πρόσθεσε ότι αυτό (τα σποτάκια στα κανάλια) λέγεται πλύση εγκεφάλου και τόνισε μετ’ επιτάσεως ότι σε αυτό πρέπει να απαντήσει το κόμμα.

Έκανε λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης και σκόπιμης διόγκωσης υπαρκτών προβλημάτων προκειμένου να στρέψουν τον λαό που στηρίζει την κυβέρνηση, εναντίον της κυβέρνησής του.

«Πρέπει να απαντήσουμε με την ενημέρωση και εδώ η κατάσταση είναι τραγική» είπε ο κ. Κοντονής αναφέροντας σειρά παραδειγμάτων και επισημαίνοντας ότι «μέλη του κόμματος δεν ξέρουν τι έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση και αυτό είναι θέμα κομματικής λειτουργίας».

Είπε ότι παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι αγώνες του λαϊκού κινήματος και η εμπειρία από τη διακυβέρνηση της χώρας, εμπειρία που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη έχει καταφέρει.

Αυτόν τον πλούτο πρέπει να τον αξιοποιήσουμε με τις αναλύσεις και κυρίως στο πρόγραμμα μας δηλαδή στο όργανο με το ποίο θα επιλύσουμε προβλήματα, είπε ο κ. Κοντονής προσθέτοντας ότι μπορεί ο μαξιμαλισμός να ηχεί ευχάριστα μερικές φορές, αλλά η αποτελεσματικότητα θα κριθεί στην επίλυση των προβλημάτων.

Ο μαξιμαλισμός που δεν πατά στις ανάγκες αλλά συνιστά αποθέωση της ιδεοληψίας, δεν είναι αριστερή πολιτική, δεν είναι καν δεξιά πολιτική, είναι καταστροφή στο τετράγωνο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να επιστρέψει στο μοντέλο κόμματος των εσωτερικών μηχανισμών και των οργανωμένων ομάδων, «καθώς είχαμε οργανωμένη ομάδα που είχε 30% στο κόμμα και στην κοινωνία δεν είχε ούτε 3%» και πρόσθεσε ότι πρέπει να ανοίξουμε το κόμμα στους δημοκρατικούς πολίτες, να διαμορφώσουμε πλατιά αριστερή πλειοψηφία, ενώ το πρόγραμμα πρέπει να το φτιάξει το κόμμα, τώρα το φτιάχνει η κυβέρνηση, γι’ αυτό και ορισμένες επιθέσεις είναι άδικες.

«Φτιάξαμε Επιτροπή Δεοντολογίας στην ΕΠΟ και δεν θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησε, επίσης, χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής καταλήγοντας: «Ας κάνουμε το Συνέδριο αρχή για την αριστερά με το ηρωικό παρελθόν, το παρόν της και κυρίως το μέλλον της στη εξέλιξη της κοινωνίας».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer