Εντός της εβδομάδας -πιθανότατα αύριο Τρίτη- αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή που έχει αναλάβει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, προκειμένου να επανακαθορίσει τα κριτήρια χορήγησης.
Κοινωνικό μέρισμα: Έρχονται 2η δόση και νέα κριτήρια
Οικονομία
02/06/2014 | 15:15

Εντός της εβδομάδας -πιθανότατα αύριο Τρίτη- αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή που έχει αναλάβει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, προκειμένου να επανακαθορίσει τα κριτήρια χορήγησης.

Ήδη, από προχθές το βράδυ, ολοκληρώθηκε και ο 2ος γύρος των αιτήσεων. Όσοι πήραν το πράσινο φώς, αναμένεται να εισπράξουν το επίδομα πιθανότατα την Τρίτη 10 Ιουνίου.

Συνολικά, σε αυτή τη 2η δόση του κοινωνικού μερίσματος, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να διαθέσει ποσό που δεν θα ξεπεράσει τα 106 εκατομμύρια ευρώ. Αν προστεθούν και τα 133 εκατομμύρια ευρώ που έχουν καταβληθεί από τις 10 Μαίου στους δικαιούχους, το συνολικό ποσό ανέρχεται πλέον κοντά στα 240 εκατ. ευρώ τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διαθέσει συνολικά 450 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «στατιστική» του κοινωνικού μερίσματος, έχει μέχρι στιγμής ως εξής:

  • 164.000 αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές και αυτοί που της υπέβαλαν δικαιούνται να εισπράξουν το μέρισμα στις 10 Ιουνίου. Βέβαια, από το σύνολο των 164.000 αιιτούντων, περίπου 60.000 έχουν κληθεί να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις. Όσοι ανταποκριθούν, θα μπουν στον κατάλογο αυτών που θα πληρωθούν. Πάντως, αρκετοί αποσύρουν τις αιτήσεις τους, αντιλαμβανόμενοι ότι έχουν υποπέσει σε λάθος το οποίο έχει εντοπιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το κυριότερο λάθος είναι η υποβολή αιτήσεων από διαφορετικά πρόσωπα τα οποία όμως δηλώνουν τον ίδιο αριθμό ρολογιού της ΔΕΗ κάτι που υποκρύπτει συγκατοίκηση. Από αιτούντες από ανήκουν σε αυτή την κατηγορία έχει ζητηθεί να αποσυρθούν οι αιτήσεις ώστε να αντιστοιχεί μία αίτηση ανά αριθμό ρολογιού. Υπενθυμίζεται ότι κοινωνικό μέρισμα έχουν εισπράξει από τις 10 Μαίου 206.000 άτομα.
  • Οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί έχουν φτάσει στις 450.000.

Από τη στιγμή που έχουν βρεθεί οι δικαιούχοι των 240 εκατομμυρίων ευρώ και με δεδομένο ότι υπολείπεται ένας μήνας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, η αρμόδια επιτροπή για το μέρισμα συνεδριάζει προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής των κριτηρίων.

Δύο ζητήματα αναμένεται να μπουν στο τραπέζι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες:

  1. Η επανεξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί έτσι ώστε ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι να εξεταστεί αν δικαιούνται το μέρισμα με βάση τα εισοδήματα του 2013. Προς το παρόν, η χορήγηση του μερίσματος γίνεται με βάση τα εισοδήματα του 2012.
  2. Η αύξηση του εισοδηματικού ορίου. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν, το όριο διαμορφώνεται στις 6000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης αυτού του ορίου στις 6500 ή στις 7000.

Πηγή:  naftemporiki.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer