Η επιθυμία του Δημάρχου είναι απόλυτα σύμφωνη με την επιθυμία του διαθέτη. Τα χρήματα να δωθούν εξ’ολοκλήρου για το Γυμνάσιο-Λύκειο Σάμης.
Κληροδότημα – Κλήρος
Κοινωνία
05/08/2013 | 17:47

Είναι καλό στην ίδια τη ζωή να δημιουργούμε προϋποθέσεις τυπικής λειτουργίας στις οργανώσεις των μελών μιας κοινωνίας. Σε αυτό το έθιμο παντρέυεται με το νόμο και , οι θεσμοί λειτουργούν.
Η ίδια η ζωή όμως πολλές φορές ξεπερνάει τους τύπους και μας διδάσκει ότι η ικανότητα συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματικότητα.
Αυτο ακριβώς το σημείο ίσως είναι και το μόνο σκοτεινό για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Εμφανίζεται λοιπόν η σκοπιμότητα , οι άνθρωποι διαχωρίζονται από αυτήν και κοιτώντας το ατομικό συμφέρον τους είτε στον τομέα της πολιτικής είτε στον τομέα της κοινωνίας, πράττουν.
Εδώ, στο μεγάλο ταξίδι της ζωής συναντιόμαστε με την συνείδηση. Ο καθένας έχει,  και του καθορίζει τις πράξεις του.
Μέχρι πρότεινως, η αντιπολίτευση έγινε συγκυβέρνηση. Από το 1974 κι μετά, δύο κόμματα μονοπολούν την εξουσία. Τελικά αυτά τα δυο , συνυπάρχουν για το καλό μας; ¨ο νοών, νοεί τω¨.
Αυτοί οι θεσμοί , βουλευτές , νομάρχες, περιφερειάρχες, δήμαρχοι για το κληροδότημα του Κεφαλλήνιου συμπολίτη από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, δεν κατάφεραν πρακτικά να δώσουν λύση. Θα γίνει σχολείο, θα γίνει διδασκαλείο, θα γίνει ναυτική σχολή;  Ευγνωμονώ σήμερα το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σάμης όπου ασχολήθηκαν και έφεραν στο φως πάλι το κληροδότημα. Ότι κι αν γίνει για εμένα για την συνείδησή μου θα πρέπει να γίνει για το συμφέρον των πολιτών της Σάμης χωρίς να προσβάλλεται η θέληση του διαθέτη. Φυσικά ο παλαιοκομματισμός υπαγορεύει τα εγκαίνια , άρα , την ατομική χρέωση , άρα, και την κυβέρνηση που το χρεώνεται.
Εγώ προσωπικά σας αφήνω να ορίσετε εσείς το τρίπτυχο, μιας και τα χρόνια απραξίας από την μεταπολίτευση έως την οικονομική κρίση, πέρασαν με τη λογική της καμμένης γης του προηγούμενου πολιτικού συνδυασμού που κατείχε την εξουσία.
Τώρα συγκυβερνούν , τους έυχομαι καλά εγκαίνια, μαρμάρινες επιγραφές, βαρύγδουπες δηλώσεις , ικανή παρουσίαση του έργου τους.
Η συνείδησή μου μου λέει πως για το καλό του τόπου μου, δεν προσμετράται η προσωπική ματαιοδοξία. Κινούμαι με γνώμονα την ουσία, αφήνοντας τους τυπους στις διαφημιστικές υπηρεσίες αυτοπροβολής.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα μεγάλα έργα στηρίχτηκαν σε χρήματα Ελλήνων πολιτών, φορολογούμενων και ότι οι φιέστες χρηματοδοτήθηκαν από αυτούς που καταλήστεψαν τον Εθνικό πλούτο.
Υπάρχει ένα σκάνδαλο, το σκάνδαλο της απραξίας, που περιέργως εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει προϋπόθεση οικονομικού σκανδάλου. “ Γιατί να τρέξω αφού δεν θα οικονομήσω;”

Ευχαριστώ από την ψυχή μου τον ευεργέτη και συμπατριωτη των Κεφαλλήνιων του εξωτερικού  Στεφανάτο που από τον τάφο του δηλώνει το φιλοσοφικό μήνυμα ¨να έχεις ή να είσαι¨ .
Με όλες μου τις δυνάμεις θα είμαι και θα στέκομαι με το οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο στο συμφέρον του Σαμικού.
Αποφασίστηκε ευτυχώς για εμάς η διάθεση του κληροδοτήματος ανάλογα με την επιθυμία του διαθέτη.
Οι  Σαμικοί γνωρίζουν.
Η επιθυμία του Δημάρχου είναι απόλυτα σύμφωνη με την επιθυμία του διαθέτη. Τα χρήματα να δωθούν εξ’ολοκλήρου για το Γυμνάσιο-Λύκειο Σάμης.
Ευχαριστώ από ψυχής όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σάμης
Όλγα Αντωνάτου- Βάλσαμου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer