Με τη συμμετοχή πολλών αρχιερέων και πλήθους ευσεβούς λαού, ετελέσθη το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πολύκλαυστου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου.
Κλίμα συγκίνησης στο Μνημόσυνο του Γεράσιμου
Εκκλησία
01/08/2015 | 13:14

Του Αντώνη Καγγελάρη

Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή πολλών αρχιερέων και πλήθους ευσεβούς λαού, ετελέσθη το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πολύκλαυστου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου.

mnhmosuno_gerasimou8

Της Θείας Λειτουργίας, που τελέσθη στη Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανός, ο και Τοποτηρητής, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αβίδου κ. Κύριλλος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Λόγους αγαθούς για το πρόσωπο του εκλιπόντος Ιεράρχη εξεφώνησε ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως , Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Από τις αρχές του νησιού, έδωσαν το παρών η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Φιλίππου, Σωτήρης Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι, Βαγγέλης Κεκάτος, Σπύρος Ματιάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου, Μάκης Αποστολάτος, ο τ. Υπουργός, Πέτρος Αλιβιζάτος, ο τ. Νομάρχης, Διονύσης Λευκαδίτης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρυσανθος ετέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Ιεράρχη. Σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός με δάκρυα στα μάτια εξεφώνησε το ‘’Άξιος’’ για το πολυσέβαστο Ποιμενάρχη του.

mnhmosuno_gerasimou1 mnhmosuno_gerasimou2 mnhmosuno_gerasimou3 mnhmosuno_gerasimou4 mnhmosuno_gerasimou5 mnhmosuno_gerasimou6 mnhmosuno_gerasimou7 mnhmosuno_gerasimou8 mnhmosuno_gerasimou9 mnhmosuno_gerasimou10 mnhmosuno_gerasimou11 mnhmosuno_gerasimou12 mnhmosuno_gerasimou13 mnhmosuno_gerasimou14 mnhmosuno_gerasimou15 mnhmosuno_gerasimou16 mnhmosuno_gerasimou17 mnhmosuno_gerasimou18 mnhmosuno_gerasimou19 mnhmosuno_gerasimou20 mnhmosuno_gerasimou21

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ