Εκτός από το Αργοστόλι, ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα την ίδια ώρα στην πλατεία του Ληξουρίου, με ομιλητή τον Διονύση Κλάδη.
ΚΚΕ: Ούτε “ναι” ούτε “όχι”
Πολιτική
03/07/2015 | 22:52

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, καταθέτοντας τη δική του θέση-πρόταση εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Νικολάτος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του κόμματος στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ο οποίος στην τοποθέτηση του κάλεσε τους Κεφαλλονίτες να μην ψηφίσουν ούτε “ναι” ούτε “όχι” αλλά να επιλέξουν τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση που προτείνει το ΚΚΕ. kke

Η θέση-πρόταση του ΚΚΕ είναι η ακόλουθη:

“Το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. Επιβεβαιώνεται ότι όταν η κυβέρνηση ζητάει απ” το λαό να πει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, στην πραγματικότητα του ζητάει να πει «ναι» σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες-μνημόνια, με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η επιστολή της ελληνικής συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 30 Ιούνη, την οποία υπογράφει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προτείνει διετές δάνειο ύψους 30 δις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο (δανειακή σύμβαση, πρόγραμμα, μέτρα). Είτε με «ναι», είτε με «όχι», ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ καλούν το λαό να ψηφίσει για νέο μνημόνιο. kke (3)

Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτούν στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης και τρόικας. Δεν πρέπει να δώσουν άλλοθι στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε ενδεχόμενο. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη διαλέξει νέο μνημόνιο. Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, «ρίχνοντας» στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ: Όχι στην πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία”

Εκτός από το Αργοστόλι, ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα την ίδια ώρα στην πλατεία του Ληξουρίου, με ομιλητή τον Διονύση Κλάδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και στο Βαθύ της Ιθάκης με τον Δημήτρη Μαντζουράτο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. kke (4) kke (5) kke (6) kke (7) kke (8) kke (9) kke (10) kke (11) kke (12) kke (13) kke (14) kke (15) kke (16)

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer