Απειλή από ΠΟΕ-ΟΤΑ για απεργιακές κινητοποιήσεις 18-25 Μαΐου
«Κινδυνεύουν» οι εκλογές
Πολιτική
05/05/2014 | 15:42

Το ζήτημα του μη καθορισμού της εκλογικής αποζημίωσης των Δημοτικών Υπαλλήλων «καίει» την ΠΟΕ-ΟΤΑ και όσο δεν επιλύεται απειλεί με απεργίες την περίοδο των εκλογών, κάτι που θέτει σε… κίνδυνο τη διεξαγωγή της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει για ακόμη μία φορά το ζήτημα της αποζημίωσης, αφού παρά τη δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, για –νέα- σχετική συνάντηση, αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη . η πρώτη έγινε την Παρασκευή 25 Απριλίου και ο κ. Μιχελάκης – σήμερα τελειώνει η προθεσμία – δέσμευση τού Υπουργού Εσωτερικών.

«Ο κ. Γιάννης Μιχελάκης δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση όπου θα δοθούν σαφείς απαντήσεις, αλλά το περιθώριο που δόθηκε γι’ αυτήν τελειώνει», όπως τονίζει η Ομοσπονδία, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει αναλυτικά:

«Επειδή η δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών δεν πραγματοποιήθηκε και είμαστε πεπεισμένοι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, προειδοποιούμε ότι, σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσα απαντήσεις και δεσμεύσεις προσανατολιζόμαστε το επόμενο χρονικό διάστημα σε αναστολή κάθε εργασίας σε σχέση με την εκλογική διαδικασία.

Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία που αναμένει εναγωνίως να «εκφραστεί» στις επερχόμενες εκλογές.

Δηλώνουμε πως δεν είναι σκοπός των εργαζομένων να ακυρώσουν την εκλογική διαδικασία, αλλά επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στην «επιλεκτική αντιμετώπιση» εργαζομένων που θα εργαστούν για τον ίδιο σκοπό και στο συνεχή εξευτελισμό και απαξίωση των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκείνοι που κατά κύριο λόγο επωμίζονται το μεγάλο βάρος της εκλογικής διαδικασίας και απαιτούν τουλάχιστον ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ-ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer