Ενώ η ετήσια μισθολογική δαπάνη έχει μειωθεί κατά περίπου 8 δισ. ευρώ
Κατά 200.000 μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Κοινωνία
07/04/2014 | 18:07

Κατά 200.000 και πλέον έχει μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων την τελευταία τετραετία, ενώ η ετήσια μισθολογική δαπάνη έχει μειωθεί κατά περίπου 8 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρουσιάζοντας τη μεταρρυθμιστική ατζέντα 2014-2015 της ελληνικής δημόσιας διοίκησης στο Ζάππειο, σημείωσε πως «περνάμε πλέον από την επίτευξη ποσοτικών στόχων στην εκπλήρωση ποιοτικών μεταρρυθμίσεων, σε μια ατζέντα που θέτουμε εμείς».

Αναλύοντας την εθνική στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση της διαφάνειας μέσα από την αναβάθμιση της «Διαύγειας» και την πολιτική ανοικτών δεδομένων.

Όσον αφορά τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, επιτυγχάνεται -είπε- μέσα από τους νέους οργανισμούς των υπουργείων. Όπως έκανε γνωστό, εντός των ημερών θα αποσταλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για τους νέους οργανισμούς.

ergasia

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia