Η παράταξη Σπύρου ψήφισε (και πέρασε με 15 ψήφους) μικρή ποσόστωση μπόνους των μαθητών,
Καλούδης: «Χωρίς εξετάσεις να εισαχθούν στην τριτοβάθμια οι σεισμόπληκτοι μαθητές»
Πολιτική
24/02/2014 | 08:50

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Αργοστόλι και ενώ για μία ώρα δεν μπορούσε να ξεκινήσει η συνεδρίαση ελλείψει απαρτίας, και επειδή η αίθουσα δεν είχε καρέκλες ούτε για όλους τους περιφερειακούς συμβούλους παρουσιάζοντας εικόνα από σαρδελοκούτι και ενώ ήταν ίσως και 500 συμπολίτες Κεφαλλονίτες και εκπρόσωποι των Φορέων της Κεφαλλονιάς που δεν χωρούσαν ούτε στον διάδρομο,
Ζητήσαμε να μεταφερθεί η συνεδρίαση στο θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ, (εκεί που τη Τρίτη θα γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς.) Διαδικασία που θα μπορούσε να γίνει μέσα σε μισή ώρα.
Η ομάδα Σπύρου-Σκούρτη δεν ήθελε ούτε αυτή τη λύση, νοιώθοντας απέχθεια σε κάθε εκπροσώπηση του λαού και θέλοντας να περνάει στα μουλωχτά σημαντικές αποφάσεις, Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι κάθε μέρα απαξιώνουν το νεοσύστατο θεσμό είτε με τα πολλά κατεπείγοντα οικονομικού περιεχομένου, είτε με τις εκατοντάδες απ΄ευθείας  αναθέσεις, είτε με το να θέλουν να μην παρακολουθεί και να μην εκφράζονται νόμιμα οι φορείς του λαού.
Στη συνέχεια και ενώ το θέμα ήταν ουσιαστικά ένα, δηλ η πραγματική κατάσταση από τους σεισμούς στη Κεφαλλονιά, η οικονομική καταστροφή του νησιού  και τα οικονομικά μέτρα, τα πολιτικά μέτρα (και η διαδικασία ανοικοδόμησης)που έπρεπε και πρέπει να ληφθούν,   η ομάδα Σπύρου- Σκούρτη- Μηλιώτη και Σία άρχισε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις με σκοπό να κουράσει τους στοιβαγμένους όρθιους σαν σαρδέλλες συμπολίτεςκαι να τους αναγκάσει να φύγουν. Έτσι  ζήτησαν να συζητηθεί ως ξεχωριστό, ως κατεπείγον θέμα, αυτό των εξετάσεων των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τα ΑΕΙ και για την Α΄Λυκείου. Αφού χάθηκε 1 ώρα σε διαδικαστικές αντεγκλήσεις, αποφασίστηκε ότι και το θέμα των εξετάσεων είναι μέρος του όλου θέματος και ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις 10 φορέων και πολιτών εφόλης της ύλης για τις επιπτώσεις των σεισμών. Μετά έκανε ένα μακρύ λόγο ο κ.Σπύρου εφόλης της ύλης και ..ξαφνικά, μόλις τον τέλειωσε, προσχεδιασμένα από πριν και μεθοδευμένα προσπάθησαν να επιβάλλουν  να μην… μιλήσουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι σύμβουλοι και να …ψηφισθεί η δική τους θέση, η οποία είναι βλαπτική για τα παιδιά της Κεφαλλονιάς και υποτακτική προς τη κυβέρνηση της Αθήνας. Αντισταθήκαμε και δεν τους το επιτρέψαμε. Στην ομιλία του ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος  Καλούδης αφού τόνισε τις ανισότητες και τις αδικίες που δημιουργούνται, αφού υπενθύμισε ότι Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι, αθλητές κλπ εισάγονται κάθε χρόνο χωρίς εξετάσεις, η κακή κατάσταση στη Κεφαλλονιά με τα ξεσπιτωμένα παιδιά, επιβάλλει να εισαχθούν εφέτος χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ τα 180 παιδιά της Κεφαλλονιάς.
Μετά τη συζήτηση που ακολούθησε και ήλθε η ώρα της ψηφοφορίας, οι μάσκες έπεσαν. Εμείς ψηφίσαμε διατυπώσαμε τη κρυστάλλινη και αποτελεσματική πρόταση  να περάσουν τα Κεφαλλονιτόπουλα χωρίς εξετάσεις. Η  θέση αυτή συγκέντρωσε 9 ψήφους ενώ η  παράταξη Σπύρου ψήφισε και πέρασε με 15 ψήφους μικρή ποσόστωση μπόνους των μαθητών, κάτι που οδηγεί σε καταστροφή τα παιδιά αλλά ευχαριστεί τους πασάδες της Αθήνας που τους απαλλάσσει από τη …κουραστική διαδικασία να …καταθέσουν μία τροπολογία στη Βουλή.
Άλλη μία απόδειξη για το κακό που συνεχίζουν να κάνουν στα Επτάνησα οι κομματικοί συνδυασμοί των αθηναικών κομμάτων.

Αναλυτικότερα οι θέσεις μας για τα αναγκαία έργα ανοικοδόμησης και για τα αναγκαία οικονομικά μέτρα αύριο.

kaloudhs

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia