Δεύτερη μέρα του Πάσχα, όπως θέλει η παράδοση, κάψανε τον προδότη Ιούδα στα Λουρδάτα.
Κάψανε τον προδότη Ιούδα στα Λουρδάτα
Κοινωνία
18/04/2017 | 08:49

Του Λιβέριου Πετρίδι

Δεύτερη μέρα του Πάσχα, όπως θέλει η παράδοση, κάψανε τον προδότη Ιούδα στα Λουρδάτα.

Συγκεκριμένα, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ” και οι νέοι του χωριού, όπως κάθε χρόνο, έφτιαξαν τον Ιούδα με ότι βρήκαν… Εξηγούμε, φέτος, δεν βρήκανε κεφάλι ανδρικής κούκλας και βάλανε …γυναικείο. Έτσι, ο Ιούδας φέτος μας βγήκε λίγο διαφορετικός και γι’ αυτό ίσως δεν έλεγε να πάρει φωτιά!

Κατά τα άλλα, τα παιδιά του συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, όχι ότι οι μεγάλοι πήγαν πίσω, και οι νέοι του χωριού που ακολουθούν τα χνάρια των παλαιοτέρων έδωσαν το βροντερό παρόν με τους σπάρους να συνταράζουν τον τόπο κάνοντας τα μικρά παιδιά να κλαίνε και τους μεγάλους να κλείνουν τα αυτιά τους.

Πάντως, φέτος οι εκρηκτικοί νέοι μας ήταν λιγότερο… εκρηκτικοί και άκουσαν τις εκκλήσεις για προσοχή στις κροτίδες λόγω και του ανέμου που επικρατούσε.

Η προσέλευση επισκεπτών εντυπωσιακή, παρόν και ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης με τον πρόεδρο της τοπικής κοινωνίας κ. Χρήστο Μαγουλα.

Ο κ. Κουρκουμέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την όμορφη εκδήλωση “…που προάγει τις παραδόσεις του τόπου”, όπως είπε, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στον Σύλλογο για την άψογη διοργάνωση, υποσχόμενος κάθε βοήθεια που θα του ζητηθεί από το Δ.Σ. του συλλόγου. Εξ’ άλλου, μη ξεχνάμε ότι με δικές του ενέργειες έγινε η πίστα στον προαύλιο χώρο του π. Δημοτικού Σχολείου Λουρδάτων που χρησιμοποιείται για τις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν την γραβιέρα με τα κόκκινα αυγά και το κρασί, που μερίμνησε ο σύλλογος να φέρει.

Και του Χρόνου!


Πηγή: lourdas.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer