Η φήμη του θαλάσσιου κόλπου της Βασιλικής στη Νότια Λευκάδα ως ένας από τους πιο ιδανικούς και ασφαλείς θαλάσσιους κόλπους στην Ευρώπη για ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐκό Φεστιβάλ στη Βασιλική 18-20/7/14
Αθλητισμός
18/07/2014 | 09:08

Η φήμη του θαλάσσιου κόλπου της Βασιλικής στη Νότια Λευκάδα ως ένας από τους πιο ιδανικούς και ασφαλείς θαλάσσιους κόλπους στην Ευρώπη για ιστιοπλοΐα και windsurf ενισχύεται ακόμη περισσότερο αυτή τη χρονιά με τον τρέχoντα Παγκόσμιο Πρωταθλητή Bryony Bennett Lloyd και το Βρετανό Εθνικό Πρωταθλητή Aaron Smith που διεξάγουν μία σειρά αγώνων dinghy (μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη) μέσα στο καλοκαίρι.

Το προσεχές σαββατοκύριακο, το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο της Wildwind, που διευθύνεται από τον Simon Morgan, με τον ίδιο να είναι πρώην Εθνικός Πρωταθλητής στο καταμαράν, προσφέρει μία ανοιχτή εβδομάδα ειδικά σε όλα τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου της Λευκάδας και οποιονδήποτε άλλο έχει σαγηνευτεί από το σπορ της ιστιοπλοΐας.
Νεαροί και ενήλικες ομοίως θα μπορούν να συμμετέχουν στα Laser Masterclasses που προσφέρονται από τους Bryony και Aaron. Οι υπόλοιπο θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα σκάφος χωρίς χρέωση απλά για να εκτιμήσουν τις φανταστικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα που προσφέρει ο υπέροχος θαλάσσιος κόλπος της Βασιλικής.

Επιπλέον το Σάββατο το απόγευμα οι διάσημοι ‘Wizard Sleeve’ ένα πενταμελές ροκ συγκρότημα με πραγματικά ταλαντούχους Βρετανούς μουσικούς θα παίξουν ζωντανά στη σκηνή στη Σχολή της Βασιλικής από τις 22:30 ακολουθώντας την απονομή και την παρουσίαση των ανεπίσημων αγώνων την Παρασκευή – αυτή την εβδομάδα περισσότεροι από 80 συμμετέχοντες αναμένονται να πάρουν μέρος στις κλάσεις του windsurf, dinghy και καταμαράν από περισσότερες από δώδεκα διαφορετικές χώρες.

Ο Simon Morgan, ΓΔ της Wildwind και κάτοικος της Βασιλικής από το 1988 λέει:
Αποτελεί πάντα μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να μπορώ να μοιράζομαι την αγάπη μας για την ιστιοπλοΐα και τη μουσική με τους φίλους και συνεργάτες μας και με άλλους εκδρομείς. Είμαστε τυχεροί πραγματικά που έχουμε τόσο μεγάλη υποστήριξη, βοήθεια και εκτίμηση από την τοπική κοινωνία και τις αρχές και είναι πολύ ευχάριστο να έχουμε την ευκαιρία να ανταποδώσουμε μέρος αυτής της υποστήριξης’.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Παρασκευή – Καταμαράν, Dinghy και Windsurfing στον όρμο της Βασιλικής – από τις 11 το πρωί.

Σάββατο – Ανοιχτή Μέρα στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Windwind – από τις 11 το πρωί.
Σάββατο – 10 π.μ. Τελετή Απονομής στο Δημοτικό Σχολείο
10:30 μ.μ. Ζωντανά στη σκηνή ‘Wizard Sleeve’
12.30 Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά

Κυριακή – Ανοικτή μέρα στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Windwind – από τις 11 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες
Simon Morgan στο τηλ: 6979 110 665
Γιώργος Πολίτης στο τηλ: 6938 772 278

Πηγή: lefkadaslowguide.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ