Γνωστοποιήθηκε η μεταβίβαση από την κυβέρνηση χιλιάδων στρεμμάτων κοινόχρηστης περιουσίας σε όλα τα νησιά του Ιονίου, στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ξεπουληθούν
Θόδωρος: “Έγκλημα σε βάρος του λαού των Ιονίων Νήσων”
Πολιτική
09/05/2013 | 17:10

Με νέα υπουργική απόφαση που δόθηκε στην δημοσιότητα γνωστοποιήθηκε η μεταβίβαση από την κυβέρνηση χιλιάδων στρεμμάτων κοινόχρηστης περιουσίας σε όλα τα νησιά του Ιονίου, στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ξεπουληθούν όπως ήδη έχει προχωρήσει με την Ερημίτη στην Κέρκυρα.

Έτσι, με την νέα απόφαση, βγαίνουν στο σφυρί:

–       4 ακίνητα στην Κέρκυρα, ήτοι:

  • Κάτω Κορακιάνα 83,6 στρέμματα
  • Άγιος Ελευθέριος 92,08 στρέμματα
  • Ίσσος 1.788,3 στρέμματα
  • Γουβιά 28 στρέμματα

–        1 ακίνητο στην Λευκάδα 31,35στρέμματα

–       2 ακίνητα στην Ζάκυνθο, ήτοι:

  • Αλυκές 170,25 στρέμματα
  • Αρκάδι 51,99στρέμματα

–       2 ακίνητα στην Κεφαλονιά ήτοι:

  • Τραπεζάκι 68,45 στρέμματα
  • Αργοστόλι (Εντός σχεδίου) 6,52στρέμματα

Πρόκειται για κοινόχρηστα αγαθά ιδιαίτερης σημασίας και αξίας για τις τοπικές κοινωνίες, για ορισμένα εκ των οποίων η τοπική Αυτοδιοίκηση είχε ήδη καταθέσει προτάσεις για αξιοποίηση τους με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας κατά γράμμα τις επιταγές της τρόικα και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας διαπράττει διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του λαού των Ιονίων νήσων και όλης της χώρας, εκμεταλλευόμενη και την χρόνια απραξία και ανικανότητα των τοπικών αρχών.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. ζητεί από το Περιφερειακό Σύμβουλο να τοποθετηθεί απέναντι στην νέα αυτή πρόκληση και σε συνεργασία με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές να προωθήσει και να απαιτήσει την επωφελή για τους πολίτες αξιοποίηση των κοινοχρήστων αυτών ακινήτων με διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. καλεί τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα πολιτών , τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, σε κάθε δήμο και νησί, σε όλη την περιφέρεια να κινητοποιηθούν προκειμένου να αποτρέψουν το νέο έγκλημα της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης.

Αργοστόλι 09/05/2013

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer