Πρόταση ψηφίσματος της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θεόφιλος: Ζητάμε ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα
Πολιτική
30/07/2015 | 20:47

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, καλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα να προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ-ΠΑΤΡΑ.
Ζητάμε μια ρεαλιστική λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος, το οποίο έχει να κάνει με την οικονομική επιβίωση της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης, με τις ακόλουθες παραμέτρους:
1. Το Υπουργείο Ναυτιλίας να προβεί στις αναληφθείσες δεσμεύσεις για την χειμερινή επιβίωση της γραμμής.
2. Η ανάδοχος ναυτιλιακή εταιρεία να συνεχίσει τα δρομολόγια της και τους χειμερινούς μήνες, προσαρμόζοντας τα δρομολόγια του πλοίου σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες και όχι λιγότερα από τρία την εβδομάδα.
3. Οι τοπικοί φορείς λιμένων να παράσχουν έκπτωση στα τιμολόγια τους στο πλοίο που θα εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι την παράταξή μας δεν την αφορούν κανενός είδους εφοπλιστικά συμφέροντα, ούτε ανταγωνισμοί ανάμεσα σε πλοιοκτήτες. Λειτουργούμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας των νησιών μας.

Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς να παραμερίσουν μικροαντιθέσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να συνεργαστούν στη βάση και στην λογική της ανάπτυξης του τόπου μας για ένα καλύτερο αύριο.

Από το Γραφείο Τύπου
της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer