Την, 2η μέρα του Πάσχα στις 20:00 το βράδυ, θα αναβιώσει το έθιμο “κάψιμο του Ιούδα”. Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του πλάτανου στα Λουρδάτα.
Θα “κάψουμε τον προδότη Ιούδα” στον πλάτανο στα Λουρδάτα
Κοινωνία
16/04/2017 | 21:36

Την, 2η μέρα του Πάσχα στις 20:00 το βράδυ, θα αναβιώσει το έθιμο  “κάψιμο του Ιούδα”. Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του πλάτανου στα  Λουρδάτα.
Το ξεχωριστό αυτό έθιμο, τηρείται σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας  και αναβιώνει την Κυριακή του Πάσχα ή τη 2η μέρα όπως εδώ στο χωριό  των Λουρδάτων. Από την προηγούμενη, γεμίζουν μια φορεσιά με άχυρα όπου  μέσα, υπάρχουν και κροτίδες. Συνήθως, φτάνει στον πλάτανο επάνω σε ένα  γάϊδαρο και τον κρεμάνε σε ένα κλαδί, όπου ο Ιούδας παίρνει αυτό που  του αξίζει για την προδοσία του. Η συνέχεια… βροντερή και φλογερή!!!
Πριν το κάψιμο, θα χορέψουν τα παιδιά του συλλόγου παραδοσιακούς  χορούς και θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους κόκκινα αυγά, κρασί,  τυρί και γλυκά.
Σας περιμένουμε!
Σε περίπτωση βροχής, θα βρεθούμε στην έδρα το συλλόγου στο π. Δημοτικό  Σχολείο.

Tomorrow second day of Easter at 20:00 pm, will revive the custom of  “The burning of Judas”. The event will take place in the big plane  tree in  Lourdata.
At the end of the event, P. S. Lourdata the “Platanos”, will provide  attendees with red eggs, wine, cheese and pastries.
We are waiting for you!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer