Παρασκευή 17 Μάρτη και ώρα 7.30 μμ σύσκεψη εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου).
31 Μάρτη μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί στο δρόμο του αγώνα!!!
Κοινωνία
16/03/2017 | 09:14

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε επαγρύπνηση και δράση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση στο Νομό. Μεθοδεύεται να οριστικοποιηθούν τα τμήματα της επόμενης χρονιάς, μέσα στο Μάη, με γενικό προσανατολισμό τη δραματική αύξηση του αριθμού των μαθητών στο καθένα (27 μαθητές / τμήμα) και, μέσω αυτού, μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύσεις σε όλα τα επίπεδα. Η λογική ότι δήθεν η «κανονικότητα» επέστρεψε στο σεισμόπληκτο Νομό μας, εκφράζεται φέτος με τμήματα που λειτουργούν χωρίς έγκριση και πολλές προειδοποιήσεις εκ μέρους της ΠΔΕ Ιονίων Νήσων αλλά και του Υπουργείου Παιδείας για «προνόμια» των σχολείων της Κεφαλονιάς που πρέπει να χτυπηθούν!!! Θέλουν να πέσουν σαν «ώριμο φρούτο», μέσα στις εξετάσεις και το καλοκαίρι, καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων γενικής παιδείας και κατευθύνσεων, ομάδων προσανατολισμού και τομέων ΕΠΑΛ. Να μη βρεθεί απροετοίμαστο το κίνημα, να μην τους το επιτρέψουμε.
Γύρω από αυτό το κομβικό ζήτημα πρέπει να δέσουμε τον αγώνα για σύγχρονες – ασφαλείς – δημόσιες σχολικές υποδομές, με προτεραιότητα τα σεισμόπληκτα σχολεία και την Παλική.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέκεται δίπλα στα αιτήματα των μαθητών, τα οποία θεωρεί και δικά του. Είναι απαράδεκτο, μεταξύ άλλων, να θεσπίζονται μέτρα από την κυβέρνηση, όπως η αιφνιδιαστική μεταφορά λίγο πριν τις γιορτές της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων, η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων για όσους ασθενήσουν τη μέρα της εξέτασης ενός πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος.
Το αίτημα για διαγραφή των απουσιών από τη γρίπη έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα Νομό που χτυπήθηκε πολύ, αφού μεγάλο μέρος των μαθητών βρίσκονται στα ανθυγιεινά κοντέινερς και σε άλλες απαράδεκτες συνθήκες.
Επίσης, είναι απαράδεκτο οι μαθητές είτε να αποκλείονται ολοσχερώς από τους σχολικούς αγώνες σε συγκεκριμένα αθλήματα είτε να καλούνται να μετάσχουν υπό τον όρο ότι θα πληρώσουν για τη μετακίνησή τους!!! Για όσα σχολεία δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα κάλυψης της μετακίνησης με ίδιους πόρους η επίσημη προτροπή είναι «να γίνουν οι αγώνες με τα υπόλοιπα»!!!
Η κυβέρνηση προχωρά σε στήριξη της ιδιωτικής μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με το νέο σχέδιο «Αθηνά», με δραματικό περιορισμό του αριθμού των εισακτέων στα κρατικά ΑΕΙ – ΤΕΙ, με εκτίναξη των βάσεων υπέρ των «αρίστων» και ένταση των ταξικών φραγμών για τα παιδιά της εργατικής τάξης. Δίπλα σε αυτά υπάρχει η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολείων, το συνολικό τοπίο που έχει διαμορφώσει η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων στα σχολεία και στα σπίτια τους.
Να αντιπαρατεθούμε συνολικά με το σχολείο της αγοράς που προωθούν κεφάλαιο – κυβερνήσεις και να διεκδικήσουμε το σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης που έχει ανάγκη ο μαθητής των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.
Όλα τα σχολεία του Νομού στο δρόμο.
Παρασκευή 31 Μάρτη
και ώρα 11 πμ (με τρίωρη στάση από την ΕΛΜΕ-ΚΙ),
προσυγκέντρωση έξω από την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη
και κινητοποίηση στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς.
Παρασκευή 17 Μάρτη και ώρα 7.30 μμ σύσκεψη εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου).

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer