Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στην εφημερίδα "Real News".
Η μεγάλη πληγή της χώρας
Πολιτική
08/08/2016 | 09:22

Με μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι αριστερή πολιτική σημαίνει μείωση της ανεργίας και όχι αναδιανομή του πλούτου που δεν υπάρχει. Για να γίνει όμως μείωση της ανεργίας,θα πρέπει να δημιουργηθεί πλούτος. Πλούτος,όμως, δημιουργείται μόνο μέσω επενδύσεων, τις οποίες η κυβέρνηση αντιστρατεύεται με την αριστερή ιδεοληψία της,την ασταθή και αλλοπρόσαλλη φορολογική της πολιτική και την τερατώδη γραφειοκρατία, την οποία ή είναι ανίκανη ή δεν θέλει να τιθασεύσει.

Η ειρωνείαόμως της τύχης είναι ότι μία αριστερή κυβέρνηση αποφάσισενα εφαρμόσει τα προγράμματα(μνημόνια) σωτηρίας της χώρας,στα οποίαδυστυχώς δεν πιστεύει!Από την άλλη, οι «φιλελεύθερες» κυβερνήσεις που έπρεπε να τα είχανεφαρμόσει, προτίμησαν να λαϊκίζουν και απλώς παρέδωσαν την ‘καυτή πατάτα’ στον ΣΥΡΙΖΑ

Το φθινόπωρο όμως πλησιάζει και όσοι διατείνονται ότι τώρα έρχονται τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λάθος – τα δύσκολα έρχονται για τη χώρα. Κάποια στιγμή, αριστεροί καιδεξιοί, πρέπει να αντιληφθούμε ότι αποτυχία της οποιαδήποτε κυβέρνησης σημαίνει αποτυχίατης χώρας.

Πρώτα λοιπόν πρέπει να τελειώσουμε με την πρώτη αξιολόγηση, ώστενα γίνει και ηεκταμίευση των 2.8 δις, ενώ σχεδόν συγχρόνως ακολουθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία ξεκινά με την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και καταλήγει με την πολιτική των μηεξυπηρετούμενων δανείων.Καλό θα είναι, λοιπόν, όσοι πολεμούν την απελευθέρωση της αγοράςεργασίας,δήθεν κοπτόμενοι για την προστασία των εργαζομένων,να αντιληφθούν ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που κυριολεκτικά οδηγούν τους εργαζόμενους στον δρόμο της ανεργίας.

Κοντά σ’αυτά όμως έχουμε και τον SSM, που εξετάζει ξανά την πηγή των 500 εκατομμυρίωνευρώ, με τα οποία έγινε στο παρά πέντε η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς. Αναποδειχθεί ότι αυτά τα χρήματα ήταν ένα απλό τρικ μεταφοράς χρημάτων της ίδιας της τράπεζας, τότε θα απαιτηθούν ξανά νέα500 εκατομμύρια και μέτοχοι και καταθέτες ίσωςμπουν σε νέες περιπέτειες. Ίσως μάλιστα δεν ήταν και εντελώς τυχαία η ξαφνική«συνταξιοδότηση» του κυρίου Σάλα.

Όσο δύσκολο και αν φαντάζει για κάποιους, χρειάζεται μόνο ένα απλό κλικ όχι μόνο για να σωθεί η Ελλάδα,αλλά και για να δει μία ταχεία ανάπτυξη. Το κλικ όμως για να γίνει, χρειάζεται και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Χρόνια όμως τώρα έχειαποδειχθεί ότι οι κυβερνήσεις σχεδόν συστηματικά βάζουν τα πλέον ανίκανα- αλλά πειθήνια – ανθρωπάκια στις πλέον καίριες θέσεις και δυστυχώς αυτή είναι η μεγάλη πληγή της χώρας. (Πρώτα ο αρχηγός, δεύτερο το κόμμα και τελευταία η χώρα)!

Σημείωση

Οι εταιρίες ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και τουρισμού έχουν ξεκινήσει επενδύσεις άνω των πέντε δις ευρώ. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν υπήρχε έστω και ένα υποτυπώδες επενδυτικό κλίμα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer