Η Κυβέρνηση παραμένει απούσα από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Η Ζάκυνθος αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα αυτής της απουσίας
Η Ζάκυνθος πληρώνει την κυβερνητική αδιαφορία και ανικανότητα
Πολιτική
29/11/2016 | 18:49

Η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνη Εκπροσώπησης των Νομών Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Κερκύρας για τη Νέα Δημοκρατία, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, ο Τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης, ο Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, σχετικά με την κατάσταση στη Ζάκυνθο μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση παραμένει απούσα από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Η Ζάκυνθος αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα αυτής της απουσίας.

Το νησί, που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, υπέστη πολλαπλά πλήγματα, με κυριότερο την απώλεια ενός 33χρονου συνανθρώπου μας.

Επιπλέον, χάθηκαν περιουσίες και καταστράφηκαν υποδομές φέρνοντας τους κατοίκους σε απόγνωση, τα σχολεία παραμένουν για δεύτερη ημέρα κλειστά, τμήματα του οδικού δικτύου είναι απροσπέλαστα ή επικίνδυνα με αποτέλεσμα οι Αρχές να καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Επίσης, η δημόσια Υγεία τίθεται σε μείζονα κίνδυνο, καθώς ο όγκος των συσσωρευμένων σκουπιδιών – αποτέλεσμα του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Σκοπού, εδώ και ένα περίπου μήνα, από τους κατοίκους – απειλεί με άμεση μόλυνση τον υδροφόρο ορίζοντα, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν γεωτρήσεις που υδροδοτούν την πόλη της Ζακύνθου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κοντονής, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της δημιουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή του Λίβα, παρακωλύουν συστηματικά τη μεταφορά του ΧΥΤΑ Σκοπού, για τη λειτουργία του οποίου η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο της ΕΕ.
Η έλλειψη έγκαιρων αντιπλημμυρικών έργων, τα φραγμένα από τα σκουπίδια φρεάτια και η απουσία του Κράτους αποδεικνύουν την κυβερνητική αδιαφορία και ανικανότητα.

Η κοινωνία της Ζακύνθου απαιτεί άμεσες και πραγματικές λύσεις».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer