Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την οριστική διακοπή της διοργάνωσης για πρώτη φορά στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου
Η ΕΠΟ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά Κοντονή για το Κύπελλο
Αθλητισμός
11/03/2016 | 17:27

Την επανέναρξη του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου δια της δικαστικής οδού, επιδιώκει η ΕΠΟ, η οποία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης Κοντονή για τη διακοπή του. Η Ομοσπονδία ζητά κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, ενώ εάν δεν δικαιωθεί, προτίθεται να προβεί σε αίτημα ανάκλησης, προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΠΟ αναφέρει:

Κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή 11/3 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Τμήμα Δ’) η αίτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για ακύρωση της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015- 2016, συνοδευόμενη από αίτηση προτίμησης για ορισμό σύντομης δικασίμου.

Την υπόθεση χειρίζεται το Δικηγορικό Γραφείο του Ν. Αλιβιζάτου, Λ. Κιουσοπούλου και συνεργατών, σε συνεργασία με το Νομικό Τμήμα της ΕΠΟ, ενώ η αίτηση εν περιλήψει αναφέρει τα εξής:

«Για πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με την προσβαλλόμενη διακόπτεται οριστικά  το Κύπελλο Ελλάδας ποδοσφαίρου περιόδου 2015-2016, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του. Και τούτο, κατ΄ επίκληση κινδύνου επανεμφάνισης βίας στις υπολειπόμενες τέσσερις αναμετρήσεις.

Η προσβαλλόμενη, η οποία αποτελεί διοικητικό μέτρο γενικής εφαρμογής που ισχύει προφανώς για όλη την χώρα, είναι ακυρωτέα διότι

(α) εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση της εξουσιοδότησης της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν.4326/2015, δεδομένου ότι δεν επικαλείται κανένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ο κίνδυνος επανεμφάνισης γεγονότων βίας ούτε συνδέει καθ΄  οιονδήποτε τρόπο τα γεγονότα αυτά με την ανάγκη λήψης του συγκεκριμένου επίδικου προληπτικού μέτρου,

(β) παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, αφού επιβάλλει το αυστηρότερο δυνατό μέτρο, χωρίς να προκύπτει ότι αυτό είναι αναγκαίο και πρόσφορο, για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού

(γ) στηρίζεται στην διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν.4326/2015, η οποία είναι ανίσχυρη επειδή παραβιάζει τους δεσμευτικούς κανόνες του διεθνούς αθλητικού δικαίου που κατοχυρώνουν την αυτοδιοίκηση και αυτονομία των εθνικών και διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer