H Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών διαθέτει όχι μόνο οικόπεδο και έτοιμη μελέτη αλλά και ολοκληρωμένο φάκελο υποψηφιότητας για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην συγκεκριμένη επενδυτική δράσ
Η ΕΑΣ Κεφαλονιάς απαντάει στο Κουρή
Κοινωνία
21/04/2011 | 17:36

Mε αφορμή του υπ’ αριθμ. Οικ.11465/3669/15.4.2011 έγγράφου σας, σχετικά με το θέμα των Σφαγείων αναφέρουμε τα εξής :

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αναφέρεστε στο εν λόγω θέμα όταν γνωρίζετε ότι στις κατά καιρούς συσκέψεις, όπου συμμετείχατε και ορισμένες των οποίων εσείς προκαλέσατε, παρουσία των υπολοίπων εμπλεκομένων φορέων (Δήμο Κεφαλονιάς και Σύλλογο Κρεοπωλών) καθορίσθηκε ρητά ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων Σφαγείων στην περιοχή Κρανιά Αργοστολίου.

Μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες γραπτές οχλήσεις μας (με αριθμ. πρωτ. Ε.Α.Σ.Κ.Ι. 538/23.8.2010, 872/10.12.2010, 341/24.3.2011) δεν έχει καταστεί δυνατόν η παραχώρηση χρήσης του συγκεκριμένου χώρου από τον ιδιοκτήτη (πρώην Δήμο Αργοστολίου και σημερινό Δήμο Κεφαλονιάς) προς την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ώστε η τελευταία να προχωρήσει στην σύνταξη και κατάθεση πλήρους φακέλου υποψηφιότητας στο Μέτρο 123Α  «Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων» για τον εκσυγχρονισμό των Σφαγείων στο νησιωτικό χώρο των δύο νησιών μας, προς αξιολόγηση στην Διεύθυνση Προγραμματισμού και Γεωργικών Διαρθρώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως οφείλετε να γνωρίζετε, η διαδικασία έγκρισης των μελετών για την εξασφάλιση μιας χρηματοδότησης από επενδυτικό πρόγραμμα με εθνική και ευρωπαϊκή συμμετοχή  είναι ιδιαίτερα αυστηρή και προϋποθέτει ότι ο σχετικός φάκελος υποψηφιότητας περιέχει μεταξύ άλλων τίτλο ιδιοκτησίας ή παραχώρησης ή ενοικίασης του οικοπέδου επί του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες. Είναι πράγματι απορίας άξιον, πως εσείς παροτρύνετε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών να προβεί στην σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας για τον εκσυγχρονισμό των Σφαγείων σε οικόπεδο για το οποίο η Ένωση δεν κατέχει τίτλο κυριότητας.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών διαθέτει όχι μόνο οικόπεδο και έτοιμη μελέτη αλλά και ολοκληρωμένο φάκελο υποψηφιότητας για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην συγκεκριμένη επενδυτική δράση. Όμως, σεβόμενη τα μέχρι σήμερα δημοσίως συμφωνηθέντα μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμο Κεφαλονιάς, Σύλλογο Κρεοπωλών) η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών αποδέχθηκε την πρόταση εκσυγχρονισμού των υπαρχόντων Σφαγείων στηρίζοντας την συλλογική αυτή προσπάθεια με το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (η υπ’ αριθμ. 165/16. 02 .11 Πράξη Γενικής Συνέλευσης) για την κάλυψη μέρους της ιδίας συμμετοχής για την ομαλή υλοποίηση του εν λόγω αναπτυξιακού μέτρου.

Δραττόμεθα δε, της ευκαιρίας να ενημερώσουμε δημόσια τον Κεφαλλονίτη και Θιακό κτηνοτρόφο – παραγωγό καθώς και κάθε καταναλωτή ότι, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών  αναγκάστηκε να εμπλακεί στις χρονοβόρες διαδικασίες κατόπιν και των δικών σας παροτρύνσεων – προσκλήσεων συμμετοχής και δεσμεύσεων. Διαφορετικά, το θέμα θα είχε επιλυθεί επιτυχώς με την μονομερή ανάληψη κατασκευής υπερσύγχρονων Σφαγείων από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Ως γνωστόν η σημερινή Διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, παρόλη την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει καταφέρει με την θετική παρέμβασή της στην αγορά ενισχύοντας και επεκτείνοντας την παρουσία της ως Δευτεροβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση, στηρίζοντας έμπρακτα τον Κεφαλλονίτη και Θιακό επαγγελματία κτηνοτρόφο και ερασιτέχνη παραγωγό, να :

Εκσυγχρονίσει, με δικά της χρήματα,  Κατάστημα Αγροτικών Εφοδίων και Παροχής Τεχνικών Συμβουλών απαραίτητων για την οικοδόμηση μίας σύγχρονης, ανταγωνιστικής και προπάντων βιώσιμης ντόπιας γεωργίας. 

Ιδρύσει και να λειτουργεί Κατάστημα Κτηνιατρικών Φαρμάκων.

Απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ ώστε η μείωση τιμής εφοδίων να φτάσει αυτούσια στον καταναλωτή.

Επενδύει στην διαχείριση των τοπικών προϊόντων καταθέτοντας πλήρες σχέδιο στο Μέτρο 41, Άξονας 4, του προγράμματος LEADER για την υλοποίηση σύγχρονης μονάδας καλύπτοντας τις ανάγκες των ντόπιων παραγωγών ελαιολάδου.

Ανακαινίζει, με δικά της χρήματα, τις κτιριακές εγκαταστάσεις της δημιουργώντας σύγχρονους χώρους προβολής, διαφήμισης, ανάδειξης και προώθησης ντόπιων παραδοσιακών και ελληνικών συνεταιριστικών προϊόντων.

Πρακτορεύει στον Νομό την Συνεταιριστική Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλειών.

Στηρίζει τους Ληξουριώτες σταφιδοπαραγωγούς για την προώθηση της ετήσιας ντόπιας ξηρής σταφίδας.

Ενθαρρύνει και ενεργά να υποστηρίζει την ανάπτυξης μιας υγιούς συνεργασίας μεταξύ της ντόπιας επιχειρηματικής και της τοπικής επιστημονικής κοινότητας για την ανταπόκριση απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις για τον Κλάδο των Κεφαλλονίτικων και Θιακών τροφίμων.

Συμβουλεύει και παρέχει κάθε βοήθεια στους Πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς του Νομού.

Διοχετεύει «ζεστό χρήμα» μέσω των Επιδοτήσεων, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τόσο την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων όσο και την σύνταξη των ετήσιων Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού.

Σας καλούμε, έστω και την τελευταία ώρα, να αναλάβετε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελίες – δεσμεύσεις σας αναφορικά με την συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην συγχρηματοδοτούμενη πρόταση για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων, καθιστώντας ευοίωνο το μέλλον της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής, του υγιούς εμπορίου κρεάτων και της δημόσιας υγείας.

Για της ΕΑΣ Κεφαλονιάς

Ανδρέας Καλαφάτης Πρόεδρος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer