Καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους να δώσουν το «παρών» στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργανώνει το τοπικό Εργατικό Κέντρο
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς για την εργατική Πρωτομαγιά
Κοινωνία
01/05/2017 | 09:36

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους να δώσουν το «παρών» στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργανώνει το τοπικό Εργατικό Κέντρο, τη Δευτέρα 10 πμ. Η φετινή Πρωτομαγιά μάς βρίσκει σε συνθήκες προετοιμασίας μιας ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενόψει των νέων βάρβαρων μέτρων που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση με τους εταίρους της, με τη συναίνεση των κομμάτων που προσκυνούν την ΕΕ και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Για την επιτυχία της πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Η αδυναμία καπιταλιστικής ανάκαμψης και η ένταση της κυβερνητικής – εργοδοτικής επίθεσης στα εναπομείναντα εργασιακά μας δικαιώματα, συνοδεύεται από όξυνση των αναταραχών στην περιοχή μας. Μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο μιας πιο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης, τα εργατικά συνδικάτα οφείλουν να ορθώσουν από τώρα τείχος προστασίας της εργατικής τάξης, του λαού, σε κοινή δράση και αλληλεγγύη με την εργατική τάξη των χωρών της περιοχής.

Απέναντί μας δεν έχουμε μόνο την εργοδοσία, το κράτος της, τα κόμματά της, αλλά και τις δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που βάζουν πλάτη στη στήριξη του «εθνικού συμφέροντος» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οργανώνουμε την πάλη για όλα τα δικαιώματά μας, διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών μας, κάτι που μπορεί να γίνει με βάση τις δυνατότητες που έχει δημιουργήσει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής, αλλά το εμποδίζει η εργοδοσία με την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, το κυνήγι ολοένα και μεγαλύτερων κερδών, μαζί με την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους. Παλεύουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και τους εκμεταλλευτές μας.

Η πάλη αυτή στις σημερινές συνθήκες συνδέεται άρρηκτα με τον αγώνα για καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον όποιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κάνουν οι εκμεταλλευτές μας, με την εξουσία τους, τις κυβερνήσεις τους και τις συμμαχίες τους, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Γι’ αυτό παλεύουμε:

Ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική, για όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα, για κάλυψη των απωλειών της περιόδου της κρίσης, κατάργηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, ενάντια στην εκμετάλλευση.

Για καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων.

Καμιά αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Για καμιά συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και ασκήσεις του ευρωστρατού.

Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ, από κάθε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

Ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στο σοβινισμό.

Απομονώνουμε την εγκληματική ναζιστική συμμορία, τη Χρυσή Αυγή, από κάθε εργασιακό χώρο, από κάθε εργατική, λαϊκή γειτονιά, πόλη και χωριό.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον στην πάλη για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση. Δεν μπαίνουμε κάτω από την ξένη για μας σημαία των καπιταλιστών και των δυνάμεών τους στο κίνημα. Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αργοστόλι 29-4-17

ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer