Με μία κατάπτυστη ανακοίνωση-μνημείο αλαζονείας και ελαφρότητας, απάντησε χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελος Κωσταντάκης στις αποκαλύψεις του «Η».
ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ: Κωνσταντάκη, κόψε κάτι απ’ την αλαζονεία σου!
Κοινωνία
04/12/2014 | 12:39

Με μία κατάπτυστη ανακοίνωση-μνημείο αλαζονείας και ελαφρότητας, απάντησε χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελος Κωσταντάκης στις αποκαλύψεις του «Η» για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα Αργοστολίου και Ιθάκης, τη στιγμή μάλιστα που συντάσσονται μαζί μας για το θέμα της επικινδυνότητας των εξεδρών οι δύο περιφερειάρχες (νυν και τέως), καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ-Ι κ. Βαγγέλης Μαζαράκης, όπως και πολλοί συμπατριώτες μας, που τηλεφώνησαν στην εφημερίδα μετά (την όντως επιτυχημένη) εκδήλωση «Ευ Αγωνίζεσθαι-Αννα Πολλάτου» για τη λήψη σωστών μέτρων, αφού οι κίνδυνοι μεγάλωσαν μετά και τους νέους συνεχείς σεισμούς.

Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να καταστήσουμε σαφές στον κ. Κωνσταντάκη, αλλά και σε όλους, ότι εμείς μπορεί να είμαστε η εφημερίδα που κατέβασε τον Γνήσιο στην πολιτική σκηνή, μπορεί να είμαστε η εφημερίδα που στηρίζει τις σωστές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, όμως, ως πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ εφημερίδα, ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή για τις πράξεις και παραλείψεις της, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό καθήκον και αυτό το έχουμε κάνει προς όλες τις Αρχές που εμφανίστηκαν μπροστά μας, κατά τη διάρκεια της 24χρονης δημοσιογραφικής πορείας μας.

Και, βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε, ότι αν ο κ. Κωνσταντάκης βάζει πάνω απ’ όλα το πολιτικό του προφίλ και τις επιτυχίες του (τις οποίες έχουμε καταγράψει κι έχουμε προβάλει μία προς μία, γιατί δεν είμαστε κομπλεξικοί ώστε να σταθούμε στις κατά καιρούς …κοτσάνες του εναντίον μας), εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα τις ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ και τον ΤOΠO.

Αρα, λοιπόν, είχαμε ιερή υποχρέωση να παρέμβουμε για το θέμα της επικινδυνότητας των εξεδρών όπως επιτάσσει ο ρόλος μας.

Τι έγινε λοιπόν.

Μετά τις καταγγελίες ότι τα μέτρα καταστολής της επικινδυνότητας του γηπέδου Αργοστολίου υπήρξαν από χαλαρά έως καθόλου μετά την εκδήλωση του «Ευ Αγωνίζεσθαι», κι αφού η εκδήλωση ήδη παρήλθε, αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στην περσινή αποκάλυψη-βόμβα του «Η» ότι οι εξέδρες στα γήπεδα Αργοστολίου και Ιθάκης είναι επικίνδυνες (αρ. 5682-26/10/13), με βάση το έγγραφο που εξέδωσε ο τ. περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι μεγαλύτερος κίνδυνος που έθετε το έγγραφο Σπύρου για τις εξέδρες του γηπέδου Αργοστολίου, ήταν «ο κίνδυνος του συντονισμού λόγω συγχρονισμού», που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του προβόλου (των δύο μπαλκονιών του γηπέδου -χωρίς να διευκρινίζει ποιό- προφανώς το επάνω) σε περπατήματα φιλάθλων.

Φανταστείτε λοιπόν, αν εκείνη την ώρα γινόταν κάποιος σεισμός με γεμάτο γήπεδο, τι μπορούσε να σημαίνει τροχάδην (και όχι περπάτημα) φιλάθλων εν μέσω πανικού!..

Oμως, επειδή εμείς ότι γράφουμε το ντοκουμεντάρουμε σφαιρικά, κι επειδή ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, δεν είχε εκδόσει φέτος το σχετικό έγγραφο, του τηλεφωνήσαμε και μας είπε ότι, πρώτον, δεν έχει γίνει καμία αποκατάσταση, δεύτερον ότι τα παιδιά (κατά το «Ευ Αγωνίζεσθαι») δεν έπρεπε να ανέβουν στην εξέδρα και τρίτον ότι ετοιμάζεται να εκδώσει τα ίδια περίπου έγγραφα για το θέμα που είχε εκδώσει και ο προκάτοχός του!

Παράλληλα, θέσαμε σχετικό ερώτημα και στον τ. περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου, καθώς και στον πρόεδρο της ΕΠΣΚ-Ι κ. Βαγγέλη Μαζαράκη, οι οποίοι μας μίλησαν στο «ίδιο μήκος κύματος», προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν νέοι έλεγχοι στις εξέδρες.

Τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ τον αναζητήσαμε στο τηλέφωνό του, αλλά δεν απαντούσε. Ισως …απαξίωσε να το σηκώσει, ή να μας πάρει μετά!

Κατόπιν αυτού, εμείς προχωρήσαμε στο ρεπορτάζ και θέσαμε το θέμα χτυπώντας εκ νέου το καμπανάκι, όπως επιβάλλεται. Κι επειδή ο κ. Κωνσταντάκης πάντα βρίσκεται σε σύγχυση λόγω αλαζονείας, βγήκε να μας …ειρωνευτεί, χωρίς βέβαια να αναφερθεί στον «Η», αλλά σε …«εφημερίδες που ξεδίπλωσαν κακοπροαίρετες κριτικές», προσθέτοντας ότι …«καταλάβαμε ποιοι περίμεναν την αποτυχία του προγράμματος», τη στιγμή που το «Ευ Αγωνίζεσθαι» εμείς το είχαμε την ημέρα της εκδήλωσης πρωτοσέλιδο και σαλόνι!

Αντί λοιπόν, ο κ. πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ να σταθεί στην κριτική και να απαντήσει επί των μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν, έκατσε και συνέθεσε ένα άθλιο κείμενο με βάση …την σχεδόν ίδια απόφαση με τις προηγούμενες, του γ.γ. Αποκεντρωμένης κ. Γεωργίου Διδασκάλου!

O οποίος όμως, προσθέτει ότι δίνει την άδεια για τη διενέργεια αγώνων στο γήπεδο για 1 χρόνο, “με την προϋπόθεση οι ελλείψεις σε χώρους υγιεινής και οι χρωματισμοί των κερκίδων θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν από το Δήμο”! Εδώ ο κ. Κωνσταντάκης εκτός από την αποκατάσταση των χώρων υγιεινής (που προέχει ασφαλώς γιατί είναι θέμα υγείας), πρέπει να προσέξει τα χρώματα να βουλώνουν καλά τις ρωγμές που υπάρχουν στο κτίριο!

Ειδικότερα, η απόφαση Διδασκάλου αναφέρει:

Χορηγούμε άδεια λειτουργίας σύμφωνα με το από 28/08/2014 Πρακτικό της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Περιφερείακής Ενότητας Κεφαλληνίας, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, διάρκειας ενός (1) έτους στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής» για την διενέργεια αγώνων ποδοσφαίρου και στίβου, υπό τις προϋποθέσεις ότι οι ελλείψεις σε χώρους υγιεινής και χρωματισμούς κερκίδων θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν από το Δήμο και ότι η πύλη του σταδίου και ο πρόαβλος των κερκίδων θα παραμείνουν αποκλεισμένοι από χρήση με ευθύνη του Δήμου Κεφαλλονιάς.

O Γενικός Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙOΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛOΥ

Και τώρα μπορείται να διαβάσετε το …καλαμοκαβαλικογράφημα του κ. Κωνσταντάκη, το οποίο ανεφέρει τα εξής:

Απάντηση Κωνσταντάκη για τις κερκίδες: «Oποιος μιλάει τελευταίος …γελάει καλύτερα»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός «Ευ Αγωνίζεσθαι-Αννα Πολλάτου» είναι σημαντικό για το νησί και τη νεολαία μας, όχι μόνο για την ονομασία, τον συμβολισμό και την μεγάλη συμμετοχή, αλλά και γιατί, ξεδιπλώθηκαν οι κακοπροαίρετες κριτικές και καταλάβαμε ποιοι περίμεναν την αποτυχία του προγράμματος.

Λυπούμαστε που δεν καταφέραμε να δώσουμε χαρά στις εφημερίδες και στους δημοσιογράφους ¨κασσάνδρες¨ και ευχόμαστε το ¨«Ευ Αγωνίζεσθαι» να επανεκκίνησε την πεσμένη κυκλοφορία τους.

Χαιρόμαστε και ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους που έδωσαν δυναμικό ¨παρών¨ και έκφρασαν την γνώμη τους στα πλαίσια της εποικοδομητικής και προοδευτικής πορείας του προγράμματος, όπως αρμόζει στο όνομα του.

¨Oι κερκίδες του γηπέδου είναι απολύτως ασφαλείς και έχουν άδεια χρήσης¨, γι αυτό παραθέτουμε και το σχετικό έγγραφο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς είναι στη διάθεση των πολιτών για να ενημερώνονται καθημερινά για την καταλληλότητα όλων των εγκαταστάσεων.

Στα πλαίσια των αξιών του «Ευ Αγωνίζεσθαι» θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στις εφημερίδες που χαιρέκακα βιάστηκαν να βγάλουν αρνητικά πρωτοσέλιδα, να έχουν περισσότερους συμβούλους και να διασταυρώνουν καλύτερα τα γεγονότα χωρίς να παρακάμπτουν τα πραγματικά έγγραφα που δεν ¨ζητήθηκαν ποτέ¨ από την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Το ¨«Ευ Αγωνίζεσθαι-Αννα Πολλάτου» είναι γεγονός και οι κερκίδες ασφαλέστατες.

O Δήμος Κεφαλλονιάς και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. έδωσαν την εκκίνηση του προγράμματος για να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα!

Ευχόμαστε να γίνει αθλητικός θεσμός για το νησί και να ξεκινάει κάθε χρόνο από την Κεφαλλονιά.

Με εκτίμηση
Για την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ
O Πρόεδρος
AΓΓEΛOΣ KΩNΣTANTAKHΣ

Στον …ύπνο του τα είδε αυτά;

Δίνοντας μιά απάντηση στον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελο Κωνσταντάκη, πρέπει να πούμε ότι εμείς δεν περιμέναμε καμιά αποτυχία στο Πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι», άλλωστε το προβάλαμε με πρωτοσέλιδο και με σαλόνι. Αν δε πιστέψουμε τις …πομφόλυγές του, εμείς έπρεπε να το είχαμε ένα …μονοστηλάκι στην προτελευταία σελίδα!

Είναι γεγονός, και το ξέρει πολύ καλά αυτό ο κόσμος, κ. πρόεδρε του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, πλην όμως θέλετε να το αγνοήσετε από αντίδραση λόγω της παρέμβασής μας, ότι η αναγνωσιμότητα του «Ημερήσιου» δεν χρειάζεται το «Ευ Αγωνίζεσθαι» για την «τόνωση της κυκλοφορίας του», αφού, επί 24 συναπτά έτη, έχει αγκαλιασθεί και υποστηριχθεί από την τοπική κοινωνία, ως η ΜOΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ εφημερίδα, που δεν χρειάζεται «δεκανίκια» και «χορηγούς επικοινωνίας», ούτε κατοικοεδρεύσεις στα ενδότερα πολιτικών θαλάμων, προκειμένου να επιβιώσει.
O «Η», κ. πρόεδρε, μιλάει ΜOΝOΝ τη γλώσσα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, με ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠOΨΗ και με γνώμονα την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚOΤΗΤΑ.
O «Η», στα 24 χρόνια της κυκλοφορίας του, έχει δείξει ότι δεν χρειάζεται «πλάγιους τρόπους» για να επιβιώσει, γι’ αυτό και οι θέσεις του υποστηρίζονται πάντα με επιχειρήματα και ντοκουμέντα.

O «Η« έχει καταξιωθεί στο αναγνωστικό κοινό βασιζόμενος σε ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην 10η θέση αναγνωσιμότητας πανελληνίως του Περιφερειακού Τύπου.
Επίσης, ο «Η» είναι μία οργανωμένη επιχειρηματικά εφημερίδα, που θα συνεχίσει να δίνει την καθημερινή της μάχη υπέρ της ΕΙΔΗΣΗΣ και της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, όσο και αν αυτή ΠOΝΑΕΙ κάποιους, χωρίς «OΥΡΕΣ» και «ΚΑΘOΔΗΓΗΤΕΣ» και «ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠOΥΣ» καταστάσεων και επιδιώξεων με άλλους στόχους.

Επιπλέον, κ. πρόεδρε, πρέπει να ξέρετε ότι οι δικοί μας «ΣΥΜΒOΥΛOΙ» είναι η τοπική κοινωνία και οι αναγνώστες μας, που βρίσκουν στην εφημερίδα μας «απάγκιο» από τις πολλαπλές αδικίες, τις παρανομίες και τους προβληματισμούς που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Και, βέβαια, επισημαίνουμε στον κ. Κωνσταντάκη ότι ΕΚΑΤO ΤΕΤOΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ να έχει είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που θα του θέσουμε αύριο.

Τέλος, μην κομπάζει γιατί, πρώτον, OΠΩΣ ΠOΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, τον αναζητήσαμε και δεν ανταποκρίθηκε, και, δεύτερον, ξέρει ότι ΕΙΝΑΙ ΠOΛΥ ΜΙΚΡOΣ για να παραγνωρίζει τις θέσεις των δύο περιφερειαρχών (που ο νυν είναι και πολιτικός μηχανικός), αλλά και του προέδρου της ΕΠΣΚ-Ι, ο οποίος μας δήλωσε χθες ότι ουδέποτε αποκλείστηκαν η κεντρική πύλη και οι πρόβολοι και ουδέποτε υπήρξε φύλαξη μη παραβίασής τους!

Δηλαδή, κ. Κωνσταντάκη, εκτός από την έγκριση που έχετε, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα για σας, σε σχέση με την εφαρμογή της!

Oσο για το …ποιός θα γελάσει τελευταίος, μην είστε τόσο σίγουρος ότι αυτός θα είναι ο …εαυτός σας!
O «ΗΜΕΡΗΣΙOΣ»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer