Προκειμένου τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να αποφύγουν πολλές μετακινήσεις
Ηλεκτρονικά οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών από φέτος
Κοινωνία
30/07/2015 | 10:05

Ηλεκτρονικά θα γίνουν φέτος οι εγγραφές των νέων φοιτητών σε όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, προκειμένου τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να αποφύγουν πολλές μετακινήσεις και ιδιαίτερα εκείνοι που θα πρέπει να µετακοµίσουν σε περιοχές μακριά από τα σπίτια τους.

Τις επόµενες µέρες του υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις λεπτοµέρειες προκειµένου οι ενδιαφερόµενοι να έχουν έγκαιρη ενηµέρωση.

Η ηλεκτρονική εγγραφή θα γίνει προκειμένου οι φοιτητές να µην ξοδεύουν συνεχώς χρήµατα για εισιτήρια και όταν εγκατασταθούν οριστικά σε κάποια πόλη τότε θα τους ζητηθούν από τα ιδρύµατα να προσκοµίσουν και τα απαραίτητα έγγραφα για να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους στις γραµµατείες των σχολών.

Τα τελευταία χρόνια ήδη αρκετά πανεπιστήµια εφαρµόζουν το σύστηµα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Αρχικά οι φοιτητές «µπαίνουν» σε ειδικές ιστοσελίδες εγγραφών πληκτρολογώντας τον κωδικό αριθµό υποψηφίου που τους έχει χορηγηθεί από το υπουργείο και αργότερα, σε ηµεροµηνίες που ορίζουν τα ΑΕΙ, προσκοµίζουν τα απαιτούµενα δικαιολογητικά.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer