Νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων ξεκινά προς το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ρεύμα για όλους», που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Ζάκυνθος: Νέος κύκλος αιτήσεων για το “Ρεύμα για όλους”
Κοινωνία
07/03/2016 | 18:33

Νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων ξεκινά προς το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, για την ένταξη στο «πολυσυζητημένο» πρόγραμμα «Ρεύμα για όλους», που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καλύπτοντας τη δαπάνη για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά που κινδυνεύουν με διακοπή του ηλεκτρικού λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Την περασμένη Τετάρτη υπεγράφη η νέα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στη ΔΕΗ και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για την εφαρμογή του προγράμματος μέσα στο 2016, αφού η ισχύς της προηγούμενης σύμβασης έληξε τον Δεκέμβρη του 2015, χωρίς όμως, εν τω μεταξύ, το πολυδιαφημιζόμενο αυτό πρόγραμμα να τεθεί σε εφαρμογή.

Οι καθυστερήσεις στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, αποδόθηκαν από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, υπενθυμίζεται πως συνολικά 15 συμπολίτες μας υπέβαλαν αιτήσεις για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, ενώ ένας μικρός αριθμός εξ αυτών -και πιο συγκεκριμένα τέσσερις- πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται. Το αίτημα για επανασύνδεση του ρεύματος στις τέσσερις αυτές περιπτώσεις δεν ικανοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, αλλά σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας θα ικανοποιηθεί σύντομα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους στα Ιόνια Νησιά”, η ΠΙΝ αναλαμβάνει την πληρωμή προς της ΔΕΗ μέρους του ποσού του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταποκριθούν και συμβαίνει αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου είτε έχει γίνει διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είτε έχει εκδοθεί από τη ΔΕΗ εντολή διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer