ΔΕΝ θα υποστούν μείωση στη σύνταξή τους.
Ε.Α.Σ: Ανατροπές για ντόπιους ενεργούς αγρότες
Κοινωνία
20/04/2017 | 20:34

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την από 20.4.2017 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας ΔΕΝ  θα υποστούν μείωση στη σύνταξή τους, όσοι Αγρότες -ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α. υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και το 2024 και παράλληλα, συνεχίσουν να εργάζονται.

Η ευεργετική διάταξη ισχύει και για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από την έναρξη ισχύος του Νόμου 4387/2016 μέχρι τις 31/12/2016.

Δεδομένου ότι υπήρχε ασάφεια για τους ντόπιους Παραγωγούς, που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2017 και μετά, με την εγκύκλιο του Υπουργείου ξεκαθαρίζεται ότι η εφαρμογή της διάταξης του νέου Ασφαλιστικού Νόμου), σύμφωνα με την οποία όσοι συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται έχουν μείωση 60% στις συντάξεις τους (κύριες και επικουρικές) θα ξεκινήσει από το 2025 και μετά, ειδικά για τους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. 

 Ο Ε.Α.Σ. καλεί κάθε ντόπιο Ελαιοπαραγωγό, Αμπελουργό, Κτηνοτρόφο, Δενδροκαλλιεργητή, Μελισσοκόμο, και Κηπευτικοπαραγωγό να  επισκεφθεί το πιστοποιημένο, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κεφαλονιάς & Ιθάκης,  Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά (8:00-16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ., λεωφόρος Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι, να ενημερωθεί δωρεάν για όλα εκείνα που χρειάζεται να ξέρει κανείς ώστε να υποβάλλει την φετινή Δήλωση και να λάβει τις Αγροτικές Επιδοτήσεις του (Βασική Επιδότηση, Πρασίνισμα, Εξισωτική, Επιδότηση Γάλακτος, Επιδότηση Αγροτικού Πετρελαίου, Επιδότηση Σπάνιων Φυλών και Βιολογικής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας).

                         

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer