Σε μια περίοδο κρίσης, μιζέριας και δυσκολιών ο Βαγγέλης Κεκάτος έφερε θετικό πρόσημο στο τουρισμό της Κεφαλονιάς
Εύγε Ευάγγελε!
Πρωτοσέλιδα
06/11/2013 | 09:59

Σε περιόδους κρίσης, μιζέριας, δυσκολιών, οικονομικών προβλημάτων και Μνημονιακών εφαρμογών αποτελεί φωτεινή εξαίρεση η κορυφαία άνοδος του τουρισμού στη Κεφαλονιά κατά τη φετινή τουριστική σαιζόν.
Πολλά ακούστηκαν ή ακούγονται από παράγοντες για την απαξίωση της ρεαλιστικά μετρήσιμης αυτής επιτυχίας ή για το τυχαίο της υπόθεσης.
Εμείς αναλύσαμε τη σημαντική αυτή άνοδο του Τουρισμού, αλλά και θα σταθούμε αντικειμενικά και με σεβασμό σε κάθε άποψη.
Η αύξηση είναι της τάξεως του 18% και οι κατά προσέγγιση 170.00 Επισκέπτες της Κεφαλονιάς του 2012  έγιναν 200.000 το 2013.
Οι θετικοί αυτοί αριθμοί μεταφράζονται κυρίως σε ουσιαστική τόνωση της οικονομικής ζωής του νησιού, σε επιπλέον θέσεις εργασίας και το κυριότερο, κατά την άποψή μας, στη βάσιμη ελπίδα ότι και το 2014 τα πράγματα προβλέπονται βάσιμα αισιόδοξα.
Προσωποποιούμε συμβολικά την επιτυχία αυτή στο πρόσωπο του υπεύθυνου Τουρισμού – Πολιτισμού Ευάγγελο Κεκάτο.
Ο κατά γενική ομολογία ακούραστος Βαγγέλης εξέφρασε με τον πιο επιτυχημένο τρόπο τη λογική της δημοτικής αρχής, ο οποίος αγκάλιασε όλους όσους επιθυμούν να συνεργαστούν για την πρόοδο του νησιού, ανεξαρτήτως κομματικής λογικής ή αντιπαράθεσης.
Η δημιουργία, για πρώτη φορά στην Τουριστική ιστορία του Νησιού, μιας Τουριστικής Επιτροπής, υπο την Προεδρία του κ. Κεκάτου, που απαρτίστηκε από ειδήμονες του κλάδου, επεσήμανε έγκαιρα τη χάραξη ορθής Τουριστικής Πολιτικής με πρακτικούς, προβλέψιμους και το κυριότερο πραγματοποιήσιμους στόχους, αποτέλεσε δε τη βάση, πάνω στην οποία θεμελιώνεται η Τουριστική Ανάπτυξη της Κεφαλονιάς.
Η δρομολόγηση των συνεργασιών με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού ναύλου ήταν θεμελιώδης κίνηση, η οποία αποτελούσε πάγια επιθυμία του Τουριστικού κόσμου, αλλά υλοποιήθηκε μέσα από συσκέψεις και συναντήσεις ανώτατων στελεχών της αεροπορικής βιομηχανίας.
Βεβαίως τις υπογραφές έβαλαν, ως είθισται, εκπρόσωποι Θεσμικών Φορέων (Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Επιμελητήριο), αλλά αναγνωρίζουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων τόσο στον Δήμαρχο όσο και στον αντιδήμαρχο κ. Κεκάτο.
Επιπλέον, η ενεργής παρουσία της Κεφαλονιάς, σε όλες τις Seatrade, από Miami έως Marseille και Hamburg, καθιέρωσαν τη Κεφαλονιά ως σταθερά ανερχόμενο προορισμό Κρουαζιέρας.

krouazieroploia

Δε χρειάζεται  να αναλύσουμε τις αρχικά επιφυλακτικές δημοσιεύσεις και αρνητικές δηλώσεις, που διαψεύσθηκαν πανηγυρικά με τις χιλιάδες των επιβατών να πλημμυρίζουν όλο το νησί μας, με τα ανάλογα βεβαίως οικονομικά οφέλη.
Αδελφοποιήσεις, Συνεργασίες, Συνέδρια, Ανοίγματα σε νέες αγορές, προώθηση Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, Υποδοχή στο Δημαρχείο Διπλωματικών Αξιωματούχων, οι οποίοι διαμορφώνουν γνώμη ενδιαφέροντος στις χώρες τους, επισκέψεις, επαφές, εκθέσεις, αρθρογραφία, ειδικά έντυπα, συνεντεύξεις, με κορυφαία ενέργεια προβολής τη Συνεδριακή και Εικαστική Εκδήλωση του Δήμου Κεφαλονιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την τιμητική Αιγίδα του Προέδρου του κ. Martin Schulz, ήταν ενέργειες που φέρουν τη σφραγίδα σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής.
Σημείωση: Ο Κεκάτος κατηγορείται από την Αντιπολίτευση ότι «ταξιδεύει». Εμείς θα επισημάνουμε ότι «ευτυχώς που ταξιδεύει», γιατί Τουρισμός σημαίνει Ταξίδι, είτε το κατανοούμε, όπως σύσσωμη η συμπολίτευση, είτε δυσκολευόμαστε να το συνειδητοποιήσουμε, όπως σύσσωμη η αντιπολίτευση.

kekatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer