Αν λατρεύετε να ατενίζετε τον έναστρο ουρανό ή απλά επιθυμείτε να γίνετε μάρτυρας ενός μοναδικού θεάματος, παρόμοιο του οποίου δεν έχει ειδωθεί από το Γενάρη του 1948
Ετοιμαστείτε για τη μεγαλύτερη Πανσέληνο των τελευταίων 70 ετών!
Δημοφιλή
02/11/2016 | 15:21

Αν λατρεύετε να ατενίζετε τον έναστρο ουρανό ή απλά επιθυμείτε να γίνετε μάρτυρας ενός μοναδικού θεάματος, παρόμοιο του οποίου δεν έχει ειδωθεί από το Γενάρη του 1948, τότε κρατήστε αυτή την ημερομηνία: 14 Νοεμβρίου. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συμβεί το φαινόμενο της «Σούπερ Σελήνης» όπου το φεγγάρι θα βρεθεί πιο κοντά στη γη από ό,τι τα τελευταία 70 χρόνια και θα εμφανισθεί έως και 14% μεγαλύτερο, αλλά και 30% φωτεινότερο από ό, τι συνήθως. Και καθώς αυτή θα είναι η κοντινότερη Πανσέληνος στη Γη μέχρι την 25η Νοεμβρίου 2034, πραγματικά είναι ένα γεγονός που δεν θέλετε να χάσετε.

Υπενθυμίζεται ότι η «Σούπερ Σελήνη» δεν είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο, καθώς είχαμε ήδη μία στις 16 Οκτωβρίου και θα έχουμε άλλη μία στις 14 Δεκεμβρίου.

«Όταν το φεγγάρι βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, μπορεί να φανεί αφύσικα μεγάλο ιδιαίτερα όταν προβάλλεται μέσα από δέντρα ή κτήρια», επισημαίνει η NASA. «Το αποτέλεσμα είναι μια οπτική ψευδαίσθηση, αλλά το γεγονός παραμένει ότι αποτελεί μοναδική εμπειρία».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer