Η ερώτηση κατατέθηκε σήμερα στον υπουργό υγείας
Ερώτηση στη Βουλή για την ΕΠΑΣ από την Θεοπεφτάτου
Πολιτική
12/11/2014 | 20:20

Η εγκύκλιος με Αρ.Πρωτ. Υ7β/Γ.Π.32458 / 06/05/2014 αναφέρει ότι : «Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 46 του Ν.4186/2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις»(ΦΕΚ Α΄ 193) κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2013-2014 έγιναν εγγραφές μαθητών στο Α΄ έτος της ΕΠΑ.Σ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας οι οποίες λειτουργούν έως την 15η Σεπτεμβρίου του 2015. Μετά τα ανωτέρω προσήκει ότι δε θα πραγματοποιηθούν εγγραφές στο Α΄ έτος για τη σχολική περίοδο 2014-2015. Οι ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν με τους μαθητές της Β΄ τάξης». Ως εκ τούτου, δημιουργείται η αλγεινή βεβαιότητα στους σπουδαστές ότι το κράτος τους παραδίδει είτε στην ιδιωτική εκπαίδευση, εφόσον έχουν τους οικονομικούς πόρους να ανταπεξέλθουν, είτε στην ανεργία.
Είναι γνωστό ότι η ΕΠΑ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η οποία προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της με την ανάδειξη νοσηλευτικού προσωπικού απ’ το 1987, είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση πολλών σεμιναρίων και ημερίδων με θέματα που αφορούν την παροχή Υγείας αλλά και για διάφορες άλλες δράσεις με τις οποίες αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας μας.
Η λειτουργία της σχολής γίνεται στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου του Αργοστολίου με αποτέλεσμα τη συντήρησή τους, ενώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αν η σχολή κλείσει οι εν λόγω εγκαταστάσεις θα αφεθούν στην τύχη τους. Παράλληλα, ο κρατικός προϋπολογισμός δεν επιβαρύνεται στο παραμικρό καθώς εκτός απ’ το μόνιμο προσωπικό, υπάρχει η δυνατότητα διδασκαλικής επικουρίας από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου χωρίς επιπλέον κόστος.
Επειδή η προσφορά της ΕΠΑ.Σ. προς την τοπική κοινωνία, αλλά και προς το Νοσοκομείο, είναι ανεκτίμητη,

Επειδή η ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι σε όλους προσιτή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί τη μοναδική λύση,

Επειδή ήδη υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση μετά το κλείσιμο των Επαγγελματικών Σχολών του Υπουργείου Παιδείας.

Για τους παραπάνω λόγους,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πως σκοπεύεται να διαφυλάξετε την επαγγελματική εκπαίδευση ως προς τον τομέα των υπηρεσιών της Υγείας;
2. Πως θα καλύψετε το κενό που θα αφήσει πίσω του το κλείσιμο των ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών;
3. Γιατί δεν είναι εφικτή η λειτουργία της σχολής στην Κεφαλονιά σα δημόσιο ΙΕΚ αλλά είναι μόνο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer