Έγκυρες πληροφορίες του e-kefalonia.net αναφέρουν ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει βρει μέρος, στο οποίο να μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια οι Ρομά της Κρανιάς.
Ερωτηματικά προκαλεί το θέμα των σφαγείων στο Αργοστόλι…
Κοινωνία
03/02/2012 | 23:00

Ρεπορτάζ: Γιαννα Κουλουμπη

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι τι θα γίνει τελικά με τα σφαγεία Αργοστολίου. Μόνιμο εμπόδιο για την ανακαίνισή τους παραμένει η μεταφορά των Ρομά σε ένα μέρος που θα πληροί όλες τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης και θα εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες τους. Για το λόγο αυτό, εδώ και καιρό έχουν αρχίσει οι σχετικές συζητήσεις και γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να βρεθεί οριστική λύση.
Έγκυρες πληροφορίες του e-kefalonia.net έρχονται να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω, καθώς φαίνεται ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει βρει μέρος, στο οποίο να μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια οι Ρομά της Κρανιάς. Αναμένεται μάλιστα να ανακοινωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι πριν από αρκετούς μήνες είχε εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και από ιδιώτη να κατασκευάσει σφαγεία στη Φάλαρη, αφού δε είχε μέχρι τότε υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη και δεδομένου φυσικά ότι οι ανάγκες των κτηνοτρόφων παραμένουν πάγιες και δεν είναι δυνατόν να βιώνουμε τριτοκοσμικές καταστάσεις στο θέμα αυτό.
Η κίνηση του ιδιώτη μάλλον κολλούσε στις περιβαλλοντολογικές μελέτες, αφού η Περιφέρεια για κάποιο λόγο δεν έβαζε την υπογραφή της. Κάποιες άλλες πηγές λένε ότι ισχυρό πρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κεφαλλονίτης κατά προτίμηση, πιέζει ακόμη και σήμερα τον Περιφερειάρχη για να δώσει τελική έγκριση στις μελέτες….
Φυσικά, τη στιγμή που γράφεται το παρόν δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει κάποια νέα εξέλιξη, όμως θέτουμε δύο ερωτήματα και περιμένουμε απάντηση από τους αρμοδίους. Πότε σκοπεύουν οι του Δήμου να ανακοινώσουν ότι βρέθηκε επιτέλους λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των Ρομά και γιατί πιέζεται ο Περιφερειάρχης τόσο έντονα για να προχωρήσει η κατασκευή των σφαγείων στη Φάλαρη, ενώ δεν έχει κλείσει το ζήτημα με τα σφαγεία στο Αργοστόλι;
Σημείωση: Κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που σχετίζεται με το καλό του τόπου μας, εννοείται πως δεν μας αφήνει αδιάφορους και είναι σημαντικό το ότι σε τόσο χαλεπούς καιρούς υπάρχουν επιχειρηματίες ιδιώτες που βλέπουν μπροστά… Συνεπώς, δεν στρεφόμαστε κατά του συγκεκριμένου ιδιώτη, απλώς μας προκαλεί απορία που δεν υπάρχει μια κοινή κατεύθυνση για την κατασκευή σύγχρονων σφαγείων στο νησί μας… Περιφέρεια και Δήμος από τη μία, Υπουργείο από την άλλη…

sfageio1

sfageio2

sfageio3

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer