Περιλαμβάνει 14 πρόσφατα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη με ποικίλα υλικά που έχουν εκτεθεί στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Παρίσι.
Επιτυχημένη παρουσίαση της έκδοσης του ημερολογίου του Ευαγγελάτου στην Αθήνα
Πολιτισμός
20/01/2014 | 20:58

Η ART WAY παρουσίασε στο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ την καινούργια ετήσια πολυτελή έκδοση του εικαστικού-συλλεκτικού Ημερολογίου του Κώστα Ευαγγελάτου. ” Αναδυόμενα μοτίβα / Emerging motifs.”ART- EST, 2014.
Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ART -EST, 2014 περιλαμβάνει 14 πρόσφατα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη με ποικίλα υλικά και τεχνικές που έχουν εκτεθεί στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Παρίσι καθώς και το θεωρητικό του κείμενο ” Η Τέχνη και ο καλλιτέχνης στην εποχή μας” στην Ελληνική και Αγγλική εκδοχή του
” The Art in our times”. Η γραφίστικη επεξεργασία έγινε με χορηγία της Protogon. Όπως κάθε χρόνο αντίτυπα του θα διανεμηθούν δωρεάν σε Πινακοθήκες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Στην όμορφη εορταστική εκδήλωση στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης εικαστικών μίλησε αρχικά για τον καλλιτέχνη και τη διεθνή του παρουσία ο ιδρυτής της ART WAY Γιώργος Σάρδης και στη συνέχεια ο γνωστός ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς ανέλυσε αισθητικά τα έργα του Ημερολογίου. Ανέφερε μεταξύ άλλων:”…πρόκειται για ένα ενδιαφέρον εκπόνημα στο οποίο εμπεριέχονται ιδεογραφικές συλλήψεις, αλλά και συμπαντικές αρμονίες. Η παρούσα εικαστική κατάθεση στις σελίδες-μήνες του δημιουργεί την αφορμή για μια ενδοσκοπική παρατήρηση στις συνθέσεις και στην έμπνευση του καταξιωμένου δημιουργού, που καταλήγει σε αναζητήσεις μέσα από μια ποιητική ανάγνωση στον περιβάλλοντα ορίζοντα. Πρωτοτυπία και νεωτερισμός χαρακτηρίζουν τις αλλεπάλληλες εκφάνσεις του δημιουργού και εντείνουν ριζικά την πορεία μιας περίτεχνης θεωρίας που ξεκινά και φθάνει στη Φύση, τονίζοντας καίρια και δομικά μια συγκεκριμένη θεματολογία, ακρίβεια, διάκριση, κίνηση και συγκίνηση”.
Το παρών έδωσαν πολλοί εικαστικοί καλλιτέχνες, λογοτέχνες και φιλότεχνοι καθώς και πολλοί Κεφαλονίτες της Αθήνας, που έδωσαν τα συγχαρητήρια τους και γεύτηκαν και μάντολες από την παραδοσιακή ” Βοσκοπούλα”.
Όλοι ευχήθηκαν καλή, δημιουργική και αισθητική χρονιά!!

Το Ημερολόγιο διατίθεται στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, ισόγειο, Αθήνα.

euagelatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer