Ευκαιρίες για χρηματοδοτικές ενισχύσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, δραστηριοτήτων με θαλάσσια σπορ και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού κρύβουν προγράμματα του ΕΣΠΑ σε νησιά
Επιδοτήσεις έως 60% από το ΕΣΠΑ για τον τουρισμό
Τουρισμός
17/05/2015 | 17:12

Ευκαιρίες για χρηματοδοτικές ενισχύσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, δραστηριοτήτων με θαλάσσια σπορ και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού κρύβουν προγράμματα του ΕΣΠΑ σε νησιά, παραθαλάσσιες και παραθεριστικές περιοχές της χώρας. Οι επιδοτήσεις φτάνουν σε ποσοστό ακόμη και 60% για επενδυτικά προγράμματα ύψους μέχρι 700.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλιείς και αγρότες των περιοχών.

Μπορούν να φτιάξουν μικρά ενοικιαζόμενα δωμάτια με δυναμικότητα το πολύ 40 κλινών, όσοι διαθέτουν τέτοια μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ενισχύσεις για ανακαίνιση. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως ο αλιευτικός, ο καταδυτικός, ο ιστιοπλοϊκός και άλλα σπορ.

Πρόκειται για δράσεις στις Κυκλάδες με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στις 30 Ιουνίου, στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μέχρι τις 22 Ιουνίου, τη Χαλκιδική έως τις 15 Ιουνίου, την Πρέβεζα, την Αρτα και την Αιτωλοακαρνανία (Αμβρακικός) έως τις 23 Ιουνίου και τη Φωκίδα μέχρι τις 20 Μαΐου.

Συγκεκριμένα για Ζάκυνθο – Κεφαλονιά – Ιθάκη ισχύουν τα εξής:

Η δράση έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση επενδύσεων που αφορούν σε δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών/τάσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή παρέμβασης.

Οι υποδομές αυτές περιλαμβάνουν μικρούς ξενώνες και ξενοδοχειακές μονάδες, ανεξάρτητες κατοικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που εναρμονίζονται με το ευρύτερο φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον και των οποίων η δυναμικότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 40 κλίνες.

Βασική προϋπόθεση επιλεξιμότητας των επενδυτικών σχεδίων αποτελεί το συνολικό τους κόστος, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει (επί ποινή αποκλεισμού) τις 600.000 ευρώ, καθώς και η δυναμικότητα των υποδομών που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 40 κλίνες. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται σε 50%.

ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ:

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Σ.Α.Ζ.) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. – Ζάκυνθος Τηλ.: 2695 0 43931.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer