Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η καθιέρωση του 1ου ΕΠΑΛ Ιθάκης ως εξεταστικού κέντρου για τις πανελλαδικές εξετάσεις αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές του.
ΕΠΑΛ Ιθάκης: Να λειτουργεί μόνιμα σαν εξεταστικό κέντρο
Κοινωνία
04/03/2016 | 07:50

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η καθιέρωση του 1ου ΕΠΑΛ Ιθάκης ως εξεταστικού κέντρου για τις πανελλαδικές εξετάσεις αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές του. Κατά τα σχολικά έτη 2013-2014 και 2014-2015 όλοι οι μαθητές του συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα πέρασαν όλοι σε σχολές της προτίμησής τους. Η καθολική συμμετοχή ήταν συνέπεια αυτού του μέτρου, μιας και πριν οι μαθητές έπρεπε να ταξιδέψουν στην Κεφαλονιά και να ξοδεύουν χρήματα και χρόνο σε βάρος της προσπάθειας που κατέβαλαν.
Η οικονομική δυσκολία των οικογενειών των μαθητών να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους ήταν μεγάλη, αφού η υφιστάμενη νομοθεσία καλύπτει τη συγκεκριμένη δαπάνη των υποψηφίων μόνο εφόσον ανήκουν σε ΓΕΛ και όχι σε ΕΠΑΛ. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το σχολικό έτος 2012-13, που δεν λειτούργησε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη, μόνο τέσσερις από τους δώδεκα μαθητές μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και οι περισσότεροι εγκατέλειψαν. Επιπλέον, η αναγκαστική μετακίνηση των μαθητών εκτός νησιού διαμορφώνει και άνισους όρους συναγωνισμού.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να λειτουργεί μόνιμα το Σχολείο ως εξεταστικό κέντρο δεδομένου ότι πληροί και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (VBI, αίθουσες εξέτασης, fax, φωτοτυπικό). Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) του Νομού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Ιονίων Νήσων και το Υπουργείο Παιδείας άμεσα πρέπει να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Αργοστόλι 04/03/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer