Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου, στην εφημερίδα "Real News"
Εμείς και η Αλβανία!
Πολιτική
29/07/2013 | 10:52

Ο κύριος Σόιμπλε εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις αντοχές μας στην μιζέρια μας και μας συνέστησε αυτό που κανένας μας … δεν γνώριζε! Να γίνουμε ανταγωνιστικοί αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση! Φυσικά οι εν λόγω αμπελοφιλοσοφίες δεν δίνουν σε κανέναν πνευματικά ανάπηρο το δικαίωμα -ανεξάρτητα αν πίνει σαμπάνια των εικοσιπέντε χιλιάδων ευρώ-  να λοιδορεί τον κύριο Σόιμπλε για την φυσική αναπηρία του.

Τελεία και παύλα. Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση δεν εξαρτάται ούτε από τον κύριο Σόιμπλε ούτε από το ΔΝΤ.  Εξαρτάται  κυρίως από εμάς. Αλλά όταν το αναπτυξιακό μας όραμα περιορίζεται στην επόμενη δόση και όχι στο κτίσιμο ενός σύγχρονου καινοτόμου κράτους δικαίου, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε άσπρη μέρα και θα συνεχίζουμε να δεχόμεθα τον εξευτελιστικό για την χώρα μας έλεγχο της τρόικα και των Βρυξελών.

Δεν είναι δυνατό να πτωχεύει η proto bank και η FFB  από δάνεια που έπαιρναν οι διοικήσεις τους και  να μην καταλογίζονται ευθύνες στην  Τράπεζα της Ελλάδος που είναι η  και εποπτεύουσα αρχή τους.  Δεν είναι νοητό το κράτος να φορολογεί τους πολίτες βασιζόμενο σε ανύπαρκτες αξίες τις οποίες αυτό εκμηδένισε, αλλά συγχρόνως να μην βιάζεται καθόλου να τοποθετήσει GPS στα βυτιοφόρα ώστε να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου. (Γιατί άραγε);

Είναι πέραν πάσης λογικής το μεν κράτος να οφείλει στον πολίτη, αλλά αν ο πολίτης οφείλει στο κράτος  να του βγάζει το σπίτι σε πλειστηριασμό!

Πέρασαν είκοσι δύο χρόνια από το περίφημο «αν το δηλώσεις μπορεί να το σώσεις», ήλθε ο 4114/11 έρχεται  νέος κυοφορούμενος νόμος, με αποτέλεσμα ούτε οι άνθρωποι της πολεοδομίας να αντιλαμβάνονται τι ισχύει και τι όχι,  και οι Έλληνες δεκάδες χρόνια τώρα “σώζουν” τα αυθαίρετά τους  για να τους τα πάρει στο τέλος η εφορία.

Δυστυχώς είμαστε κράτος τσαπατσουλιάς,  προχειρότητας και  ρεμούλας με  θλιβερή διοίκηση και ανεκπαίδευτους υπαλλήλους πάντα έτοιμους να σου πουν «δεν γίνεται» πριν τους πεις τι θέλεις!  Πριν είκοσι  χρόνια ξεκινήσαμε το κτηματολόγιο, δισεκατομμύρια δαπανήσαμε και είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης μαζί με την Αλβανία  που δεν έχει κτηματολόγιο! Κατά τα άλλα  μας φταίει η τρόικα και ο κύριος Σόιμπλε.

Σημείωση
Το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία υπολογίζει ότι για να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος θα πρέπει να υποστεί κούρεμα της τάξεως του 64% έως 71%!  Φυσικά κούρεμα δεν θα γίνει. Ίσως κάποια μετακύληση του χρέους, ναι. Έτσι, ώστε να παραμένουμε  διασωληνωμένοι, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή  κάνουμε την δική μας επανεκκίνηση.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer