Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια για ανασυγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής.
ΕΛΜΕΚΙ: Στηρίζουμε την ανασυγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής
Κοινωνία
09/03/2017 | 09:47

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια για ανασυγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής. Καλεί όλους τους συναδέλφους που ζουν και εργάζονται στην Παλική, από κοινού με γονείς μαθητές, να δώσουν το «παρών»

την Παρασκευή 10 Μάρτη

και ώρα 6.30 μμ,

στο Μουσείο Ληξουρίου.

Εκεί τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής, που συμμετέχουμε ήδη στην Επιτροπή και όσοι επί πλέον αποφασίσουν να συμμετάσχουν, χρειάζεται να συζητήσουμε πώς οργανώνουμε τη δράση μας απέναντι στην πολιτική κυβερνήσεων – κεφαλαίου που τσακίζουν τη ζωή μας και διαλύουν τα δικαιώματά μας για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότατα των επιχειρήσεων.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές, όλος ο λαός της Παλικής, βιώνουμε χρόνια τώρα στο πετσί μας τις συνέπειες αυτών των πολιτικών, που εφαρμόζονται διαχρονικά από όλες τις δυνάμεις που ομνύουν σε αυτό το δρόμο ανάπτυξης. Το ψέμα και το παραμύθι έχουν απογειωθεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να αποκρυφτεί από το λαό η επέλαση που αποφάσισαν στο eurogroup, η οποία θα οριστικοποιηθεί με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Οι Παλικισιάνοι έχουν ζήσει την ανεργία και την υποαπασχόληση, τη μείωση του εισοδήματός τους, την επίθεση σε υγεία – πρόνοια, έχοντας επί πρόσθετα προβλήματα με τους σεισμούς στα σχολεία και τις βασικές υποδομές. Ζουν την επιχείρηση να υποβαθμιστεί και να κλείσει το Μαντζαβινάτειο. Χρόνια τώρα η ΕΛΜΕ-ΚΙ, το Εργατικό Κέντρο, η Ένωση Γονέων, η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής και άλλοι φορείς δεν έχουν σταματήσει να δρουν για αυτά τα προβλήματα. Ιδιαίτερα τονίζουμε τις κινητοποιήσεις για τα σχολεία, για σύγχρονες – ασφαλείς – δημόσιες σχολικές και αθλητικές υποδομές, για αντισταθμιστικά μέτρα για τους μαθητές (πχ ολιγομελή τμήματα, ενισχυτική διδασκαλία κλπ), ελέγχους – αποκαταστάσεις με βάση τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό, αντισεισμική θωράκιση και προστασία.

Η μάχη για νέο σχολικό συγκρότημα, που προχώρησε από την τοπική διοίκηση στο επίπεδο της χωροθέτησης μετά τη μεγάλη κινητοποίηση στις 3/2, δείχνει πως μόνο ο αγώνας με μαζικότητα – ενότητα, σωστό προσανατολισμό μπορεί να δώσει λύσεις.

Το επικαιροποιημένο πλαίσιο και τα αιτήματα που προβάλαμε φέτος είναι βάση για τη δική μας συμμετοχή.

Οι μάχες του μέλλοντος είναι μπροστά μας. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία μια ισχυρή – ανασυγκροτημένη Λαϊκή Επιτροπή Παλικής, με πόδια στους χώρους δουλειάς, με σωστή σύνδεση με τα σωματεία. Στην επίθεση που δεχόμαστε να αντιτάξουμε την αντεπίθεση που ταιριάζει σε εμάς και τα παιδιά μας, κόντρα στις πολιτικές που τσακίζουν το λαό, για την αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ορίζει ως εκπρόσωπό του στη Λαϊκή Επιτροπή Παλικής τον Αντιπρόεδρό του Δημήτρη Μαντζουράτο.

Αργοστόλι 09/03/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer