Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το γεγονός ότι συνεχίζει να μην έχει διοριστεί εκπαιδευτικός (μαθηματικός) ειδικής αγωγής, για το τμήμα ένταξης του Γυμνασίου Ιθάκης
ΕΛΜΕΚΙ: Προκλητικά ακάλυπτες οι ανάγκες στην ειδική αγωγή της Ιθάκης
Κοινωνία
01/03/2017 | 21:36

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το γεγονός ότι συνεχίζει να μην έχει διοριστεί εκπαιδευτικός (μαθηματικός) ειδικής αγωγής, για το τμήμα ένταξης του Γυμνασίου Ιθάκης. Οι ώρες που μένουν ακάλυπτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς είναι δώδεκα (12), με πιθανότητα να αυξηθούν, διότι υπάρχουν αιτήσεις και νέων μαθητών που δεν έχουν εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η υποστελέχωση όλων των υφιστάμενων δομών της ειδικής αγωγής στην Ιθάκη είναι απαράδεκτη, αφού, πέρα από την παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης, στο νησί δεν υφίσταται καμία άλλη δυνατότητα κάλυψης αναγκών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ότι σε μια σειρά υπηρεσίες που αφορούν την ειδική αγωγή δεν παρέχονται ούτε τα οδοιπορικά για να επισκεφθούν το νησί. Αυτό, βεβαίως, συμβαίνει και με άλλους φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση και μάλιστα με προτεινόμενους στα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας. Στην πράξη, δηλαδή, τα σχολεία της Ιθάκης μένουν ακάλυπτα και οι μαθητές αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ως παιδιά ενός κατώτερου θεού. Η κατάσταση είναι εξοργιστική και από κάθε άποψη απαράδεκτη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει πως η αδυναμία εξέτασης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Ιθάκη κατά τακτά χρονικά διαστήματα, οι χρόνιες καθυστερήσεις στις γνωματεύσεις, οδηγούν στην υπονόμευση ακόμη και των υφιστάμενων δομών ειδικής αγωγής. Είναι προφανές πώς σε μικρά, προβληματικά και απομονωμένα νησιά η κυβέρνηση αξιοποιεί τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της προκειμένου να υλοποιηθούν οι κατευθύνεις – αποφάσεις που από κοινού με ΕΕ – ΟΟΣΑ υλοποιεί. Μέσα σε αυτές είναι η εκχώρηση της ειδικής αγωγής σε ιδιώτες και με την χρηματοδότηση των ίδιων των γονιών (βλ. γενίκευση της ιδιωτικής παράλληλης με το πρόσφατο νομοσχέδιο – σκούπα).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει το κενό του μαθηματικού ειδικής αγωγής στην Ιθάκη. Να θεσπιστεί ότι κλιμάκιο του ΚΕΔΔΥ, με πλήρη κάλυψη σε προσωπικό και με πλήρη οικονομική αποζημίωση των εργαζομένων, θα προβαίνει στην τακτική εξέταση ανά έτος (πχ κάθε Σεπτέμβρη) των αιτούντων μαθητών στο νησί. Καλεί επίσης εκπαιδευτικούς – γονιούς και μαθητές σε δράση για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση καις τη ζωή.

Αργοστόλι 02/03/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer