Εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα υπέρ των σεισμοπλήκτων και των παιδιών τους!!!
ΕΛΜΕΚΙ: Το Σάββατο 19/3 η παράσταση διαμαρτυρίαςστην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς
Κοινωνία
18/03/2016 | 16:46

Εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα υπέρ των σεισμοπλήκτων και των παιδιών τους!!!

Δεν εγκαταλείπουμε τους μαθητές στη μοίρα τους να κάνουν μάθημα σε κοντέινερς ή σε κτίρια που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας! Δεν εγκαταλείπουμε τις διεκδικήσεις για αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ των μαθητών (ΠΔΣ, ποσόστωση κλπ), παλεύοντας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ που οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.

Να μην περάσει ο αποχαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου!

Να σταματήσουμε το διαχωρισμό σε «παλιούς» – δήθεν «προνομιούχους» και «νέους» σεισμόπληκτους, το δηλητήριο της διαίρεσης και του κοινωνικού αυτοματισμού! Λέμε όχι στη στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος, που γίνεται προκειμένου να υπάρξει σιγή νεκροταφείου και να χαμηλώσει ο πήχης των απαιτήσεων! Απαντάμε στις προκλήσεις της κ. βουλευτή ότι πλέον «δύσκολα στοιχειοθετείται ανάγκη»!

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες του λαού και των παιδιών του στην προνοιακή μέριμνα για τους πληγέντες (αποζημιώσεις, εργατικές, επίδομα ενοικίου κλπ), η οποία με το νόμο – καρμανιόλα για το ασφαλιστικό κονιορτοποιείται! Να γυρίσουν πίσω όσα υφαρπαχτήκαν από τους κωδικούς για αποκατάσταση σχολείων και δημόσιων υποδομών, που δόθηκαν σε κεφάλαιο και δανειστές!
Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί να δώσουμε «παρών»
στην παράσταση διαμαρτυρίας
που θα γίνει στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς
το Σάββατο 19 Μάρτη
και ώρα 10 το πρωί.

Απαιτούμε:

 Να παραταθεί ο χαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου, και να διατηρηθεί το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε ατομικές κατοικίες και δημόσιες υποδομές (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο, πολιτιστικά μνημεία, αποχετευτικό δίκτυο, ύδρευση κλπ).

 Μέτρα για όλους τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους (επίδομα ενοικίου, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, οικίσκοι για τους άστεγους, νέες εργατικές στο Ληξούρι, αποζημιώσεις κλπ), χωρίς διαχωρισμούς σε «παλιούς» και «νέους».

 Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές με νέα σχολεία, με 100% κρατική χρηματοδότηση, με ουσιαστικούς αντισεισμικούς ελέγχους και θωράκιση παντού. Να δρομολογηθούν τώρα νέο σχολικό συγκρότημα για το Ληξούρι, νέο μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που εκκρεμούν.

 Να μην επιστρέψουν τα σχολεία σε ακατάλληλα και πεπαλαιωμένα κτίρια (πχ παλιό συγκρότημα 2ου – 3ου Γυμνασίου). Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων. Να ληφθούν μέτρα για το νέο συγκρότημα στο Φαραώ (πχ κλειστό γυμναστήριο, διευθετήσεις χώρων, πρόσθετες ρυθμίσεις για την ασφάλεια των μαθητών).

 Να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν για τα «κίτρινα» σχολεία με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, να προχωρήσουν τα έργα με πλήρη διασφάλιση των πολεοδομικών όρων που προβλέπονται, χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις.

 Να αποκατασταθεί όλο το εσωτερικό δίκτυο που αφορά τις σχολικές μεταφορές και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από βραχοπτώσεις. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές, με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία.

 Να σταματήσει το αίσχος της ακαταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την έκταση του Νομού (κερκίδες Κεραμειών, κεντρικό γήπεδο Αργοστολίου κοκ).

 Να παραμείνει για σχολική χρήση όλη η έκταση του «Ξενία» και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση στα Ράγια του Πόρου και εκεί να γίνει το νέο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.
 Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και για τη φετινή χρονιά.

Αργοστόλι 18/3/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer