Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς όλης της χώρας
ΕΛΜΕΚΙ: Αλληλεγγύη στις αγροτικές κινητοποιήσεις
Πολιτική
14/02/2016 | 16:49

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς όλης της χώρας, στη μεγάλη συγκέντρωση εργατών – αγροτών στην Αθήνα που έκπεμψε μήνυμα συμπόρευσης και κλιμάκωσης. Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι στηρίζουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν και την δική μας ζωή.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Με την νέα Κοινή Αγροτική Παραγωγή (Κ.Α.Π.) 2015-2020 της ΕΕ, περιορίζονται περαιτέρω οι επιδοτήσεις, αλλά μπαίνουν και νέα εμπόδια στον χαρακτηρισμό κάποιου αγρότη ως δικαιούχου αποζημίωσης.
Η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, παλεύει ενάντια και στις συνέπειες από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που, με όπλο τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, επιβάλλει αβάσταχτη φορολογία στο εισόδημα και στην ασφάλιση. Τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα σε όφελος των μεγαλοαγροτών αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Μέτρο στην ίδια κατεύθυνση είναι η αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος στο 26% από 13% που είναι σήμερα, με προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά. Ακόμη, αυξάνει ο συντελεστής σύνταξης στο 27,5% επί του εισοδήματος.
Ταυτόχρονα η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει επιφέρει αύξηση στο κόστος παραγωγής μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αύξηση που μετακυλύετε από τους μεγαλέμπορους, στους λαϊκούς καταναλωτές της πόλης οδηγώντας στη συρρίκνωση του περιορισμένου εισοδήματός τους.
Με τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τα χρήματα που η κυβέρνηση ζητάει να πληρώνει κάθε χρόνο, μετά το 2019, ένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό στην Εφορία για τους φόρους, και τον ΟΓΑ για την ασφάλισή του, φτάνουν στο 83% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος. Είναι σίγουρο πως κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις. Σήμερα το 50% των αγροτών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του εισφορές. Δηλαδή παραμένουν ανασφάλιστοι. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί με τα νέα μέτρα.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς και τις μορφές αγώνα που αυτή θα επιλέξει, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία να εκδηλώσουν με κάθε μέσο την αλληλεγγύη τους. Δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους θα αποτελέσει η κοινή πάλη μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο: Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα, το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Να ορθώσουμε κοινό “μπλόκο” στην αντιλαϊκή πολιτική.
Αργοστόλι 14/02/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer