Η παραίτηση του υφυπουργού ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξερράγη, όταν πληροφορήθηκε τα όσα διημείφθησαν στη Βουλή
Εκτός Κυβέρνησης ο Γιώργος Στύλιος
Πολιτική
06/11/2014 | 14:49

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος και υπέβαλε την παραίτησή του, μετά το πρωτοφανές σχόλιο που εκτόξευσε στη διάρκεια πρωινής πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή με τη Λιάνα Κανέλλη. Η παραίτηση του Αρτινού υφυπουργού ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξερράγη, όταν πληροφορήθηκε τα όσα διημείφθησαν στη Βουλή.

Με τον απερχόμενο υφυπουργό επικοινώνησε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, μεταφέροντάς του την απαίτηση του Αντώνη Σαμαρά να υποβάλει την παραίτησή του.

«Ευτυχώς, αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε τα αυτονόητα», δήλωσε στη Βουλή η Λιάνα Κανέλλη.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Στύλιος ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από την Λιάνα Κανέλλη, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά το φραστικό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στη Βουλή.

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «οι εντάσεις οδηγούν πολλές φορές σε φραστικές υπερβολές, ήταν λάθος η αναφορά μου στον κ. Κασιδιάρη, του οποίου τις πρακτικές καταδικάζω. Ζητώ συγγνώμη από την κυρία Κανέλλη».

Είχε προηγηθεί άγριος καυγάς στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας και της Λιάνας Κανέλλη, με αφορμή επίκαιρη ερώτησή της για τον υποσιτισμό των παιδιών και την αμφισβήτηση του τρόπου αντιμετώπισης από το υπουργείο Παιδείας. Η βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Στύλιου για το θέμα, είπε χαρακτηριστικά, ότι «της θυμίζει τη Μαρία Αντουανέτα και την ιστορία με το παντεσπάνι», γεγονός που προκάλεσε την οργή του υφυπουργού, ο οποίος απάντησε ότι «η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω».

«Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν τον μύθο. Τα παιδιά πεινάνε. Δώστε τους ένα φρούτο την ημέρα. Δώστε τους παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι θα πει πείνα. Λιποθυμία από την πείνα. Δώστε στο παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, να μην έχει φάει ένα 24ωρο και θα σωθεί», ήταν η φράση της κ. Κανέλλη, που οδήγησε στον ακόλουθο διάλογο:

Γ. Στύλιος: Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το δημοτικό σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη. Κυρία Κανέλλη η ένταση όπου εσείς…

Λ. Κανέλλη: Αρνούμαι να ακούσω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις. Που ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…

Γ. Στύλιος: Κύριε πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Τις εξετάσεις… (σ.σ. φωνές από το έδρανο της κ. Κανέλλη). Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό…

Λ. Κανέλλη: Παρακαλώ…

Γ. Στύλιος: θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον Αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε ημέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί. Εγώ μίλησα για προγράμματα…

Γ. Κανέλλη: Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δε ντρέπεσαι… Σα δεν ντρέπεσαι!

Γ. Στύλιος: Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στην ένταση και στα μεγάλα λόγια.

Λ. Κανέλλη: …. (Διαμαρτυρίες)

Ι. Δριβελέγκας (προεδρεύων): Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Κι εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Ήθελε να αποχωρήσει, ας αποχωρήσει.

Γ. Στύλιος: Μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο κύριε πρόεδρε (σ.σ. για Κανέλλη).

Από ό,τι φαίνεται πάντως, η τύχη του Γιώργου Στύλιου είχε κριθεί από την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος αφού ενημερώθηκε για το επεισόδιο από την Λιάνα Κανέλλη, ζήτησε συγγνώμη από το βήμα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για όσα συνέβησαν στην Ολομέλεια του σώματος τονίζοντας ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει».

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη και τη συμπαράστασή του προς τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Η ίδια πάντως δήλωσε ότι δεν καλύπτεται ούτε από τη συγγνώμη του Προέδρου, «στην οποία θα προβεί ως όφειλε», καθώς η υπουργική ιδιότητα και δη αυτή στο υπουργείο Παιδείας δεν είναι θέμα Κοινοβουλίου, όπως είπε.

Πηγή: kathimerini.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer