Θεωρείται ανεπιθύμητη η επίσκεψη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο σχολείο μας. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, οι ΠΕ Τεχνολόγοι θα αποχωρήσουν από την ενημέρωση
Εκπαιδευτικοί ΕΠΑΛ Ληξουρίου: Το Προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ κρίνεται επικίνδυνο
Κοινωνία
11/02/2016 | 12:00

Μετά το δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ-ΚΙ, στις 28/1/2016,  και το ψήφισμα της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ, στις (30/1/2016), οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ (Τεχνολόγοι) του ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ κρίνουμε σκόπιμο να απαντήσουμε στη ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ τόσο του κλάδου μας όσο και  του σχολείου μας.

Ειδικότερα αναφερόμαστε στις παραγράφους που αναφέρουν ότι:

α) Οι πλεονάζουσες ώρες των εργαστηριακών μαθημάτων του Ηλεκτρολογικού Τομέα «ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ» πρέπει να καλυφθούν με εκπαιδευτικό ΤΕ.

β) Η έλλειψη εκπαιδευτικού ΤΕ «θέτει σε κίνδυνο ζωές μαθητών.»

γ) «Τα εργαστήρια ηλεκτρολόγων – μηχανολόγων του ΕΠΑΛ Ληξουρίου λειτουργούν μετά τους σεισμούς σε κοντέινερς, σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις με εύφλεκτα υλικά, οξυγονοκολλήσεις κλπ, που κάνουν την παρουσία εργαστηριακών βοηθών άκρως απαραίτητη.»

δ) Η οργανική θέση ανήκει σε συνάδελφο ΤΕ που έχει αποσπασθεί και αυτοδίκαια έπρεπε να έχει προσληφθεί αναπληρωτής του ίδιου κλάδου.

Με βάσει τα παραπάνω, τα ψευδή αλλά και δυσφημιστικά για τον κλάδο ΠΕ (Τεχνολόγων) και το σχολείο μας και  θεωρώντας ότι:

  • οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ παραπλανήθηκαν σκόπιμα από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ, όσον αφορά τα εργαστήρια των ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων, ενώ όφειλαν να διασταυρώσουν την ορθότητα των ισχυρισμών τους και
  • το προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκμεταλλεύεται με αισχρό τρόπο την απόγνωση ενός αδιόριστου συναδέλφου διαστρεβλώνοντας στοιχεία με στόχο άλλες σκοπιμότητες

αποφασίσαμε μετά από συνεδρίαση τα εξής:

α. Το Προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ κρίνεται επικίνδυνο και δε διασφαλίζει την ομαλή συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων κλάδων ΤΕ-ΠΕ, παρόλη την ενημέρωση από τους συναδέλφους και το Διευθυντή της σχολικής μας μονάδας σχετικά με τις αναθέσεις μαθημάτων των ΠΕ και τις δυνατότητές τους στα εργαστηριακά μαθήματα.

(βλ. υπ’ αριθμ. 118842/Γ2/17-09-2008 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1984 Β΄), οδηγίες 13α & 13γ και

Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 88625/Δ2/04-06-2015 εγκυκλίου με θέμα: «Οδηγίες για τις αναθέσεις μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, Τομέα και Ειδικότητα των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερησίων  ΕΠΑ.Λ. και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.»)

β. Θεωρείται ανεπιθύμητη η επίσκεψη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο σχολείο μας. Στην   περίπτωση που συμβεί αυτό, οι ΠΕ Τεχνολόγοι θα αποχωρήσουν από την ενημέρωση.

γ. Τα μέλη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ-ΚΙ επιβάλλεται να ενημερωθούν για την ισχύουσα νομοθεσία των εργαστηριακών μαθημάτων και να ανακαλέσουν  το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου.  Σε διαφορετική περίπτωση, να παραιτηθούν και να αντικατασταθούν με συναδέλφους της ίδιας παράταξης που θα καλλιεργούν κλίμα σύμπνοιας και προϋποθέσεις αγαστής συνεργασίας μεταξύ των συναδέλφων.

                            ΛΗΞΟΥΡΙ 9/02/2016

Οι Υπογράφοντες  Εκπαιδευτικοί ΠΕ Τεχνολόγοι του ΕΠΑΛ Ληξουρίου:

    ΛΕΓΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ  Π.Ε 17.02 και Τ.Ε 01.02

    ΘΩΜΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  Π.Ε 17.03

    ΡΟΚΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  Π.Ε 17.02

    ΤΟΥΜΑΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  Π.Ε 18.08 και Τ.Ε 01.02

    ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  Π.Ε 17.06

    ΚΑΧΡΙΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ  Π.Ε 17.06

    ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  Π.Ε 17.03

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  Π.Ε 17.01 και Τ.Ε 01.01

    ΜΑΡΚΕΤΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ  Π.Ε 17.05

    ΛΟΥΡΜΠΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ  Π.Ε 17.03 και Τ.Ε 01.07

    ΜΠΑΡΜΠΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  Π.Ε 17.03             

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer