Εκδήλωση-αφιέρωμα στον ρουμάνο μεν, κεφαλλονίτικης καταγωγής δε, συγγραφέα και δραματουργό Ι.Λ. Καρατζιάλε
Εκδήλωση του Συλλόγου “Η Κουνόπετρα”
Κοινωνία
19/08/2013 | 15:37

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Μανταζαβινάτων -Βουνίου «Η Κουνόπετρα» σε συνεργασία με την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. διοργανώνει τη Τρίτη, 20 Αυγούστου, ώρα 9μ.μ. και, εντελώς συγκυριακά, σε απόλυτη συνέπεια με όσα είχαν ειπωθεί στο συνέδριο «Οι Κεφαλλονίτες στα Βαλκάνια», της 28 Ιουλίου, στο θέατρο «Κέφαλος» Αργοστολίου, αφιέρωμα στον ρουμάνο μεν, κεφαλλονίτικης καταγωγής δε, συγγραφέα και δραματουργό Ι.Λ. Καρατζιάλε. Για την πρωτοβουλία του εν λόγου αφιερώματος, στάθηκε αφορμή η παρουσίαση του δίγλωσσου βιβλίου «Επτά σκίτσα» του συγγραφέως, από τις Εκδόσεις Αλλότροπο, προϊόν του ατελιέ μεταφράσεων του ρουμάνο-ελληνικού πολιτιστικού συλλόγου «Σύγχρονα Βαλκάνια».

Για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης φροντίζουν αφιλοκερδώς φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, ενώ πολύτιμη βοήθεια παρέχει το ΗΧΟΘΕΑΜΑ.

Επί σκηνής: χορωδιακό σχήμα, μαντολινάτα, χορευτικό συγκρότημα, ομιλητές, μουσικοί, ηθοποιοί, για την πραγματοποίηση ενός πολιτιστικού δρώμενου-σταθμού, που έλαβε μορφή χάρη της καταλυτικής και ανεκτίμητης, ακούραστης συμμετοχής της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας κ. Σοφία Δελλαπόρτα.

Το φουαγιέ φιλοξενεί έκθεση εικαστικών έργων.

Χαιρετισμός θα απευθύνει η επίτιμη πρόξενος της Ρουμανίας στη Πάτρα, κ. Μαριάννα Κρατσούν.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer