Ο αγώνας έχει αφετηρία την Κεντρική πλατεία Ληξουρίου (για φέτος) ενώ παλαιότερα ξεκινούσε από το Αργοστόλι
Ειδικές οδηγίες για όσους συμμετέχουν στην 5η Γύρα Κεφαλονιάς Ληξούρι-Αργοστόλι
Αθλητισμός
22/09/2016 | 15:43

Σας γνωρίζουμε ότι το 15αρι για τεχνικούς λόγους δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι αγώνες που διεξάγονται είναι 10κμ και 32 κμ όπως έχει ανακοινωθεί. Οι αθλητές έχοντας τον αριθμό που θα έχουν παραλάβει από το θέατρο Σαββάτο 17-20.00 την 1/10/2016, θα τον επιδείξουν στο φέρυ στο δρομολόγιο από Αργοστόλι ώρα 7.30 το πρωί με την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ FERRIES ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ώστε να μεταβούν Ληξούρι δωρεάν και να βρίσκονται ώρα 8 στην αφετηρία. Αυτό ισχύει και για τα 10κμ και για τα 32 και αφορά μόνο στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Το πάστα πάρτι θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο MIRABEL στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου ώρα 20.00 και μετά αφού ολοκληρωθεί η παραλαβή των αριθμών.

Το εν λόγω ξενοδοχείο προτείνεται για τους δρομείς εκτός νησιού με τιμή δίκλινου στα 40€.

Όσοι ταξιδεύουν προς Κεφαλονιά εκτός νησιού για τον αγώνα, δικαιούνται έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την εταιρεία KEFALONIANLINES  και για το σκοπό αυτό στέλνετε μαιλ στο vsamoli@yahoo.gr  με τα πλήρη στοιχεία σας αριθμό ΙΧ ονοματεπώνυμα, ώρα-μέρα αναχώρησης και επιστροφής εφόσον έχετε γραφτεί στην διοργάνωση.

Περισσότερες πληροφορίες: 6977050224

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5ΗΣ ΓΥΡΑΣ

Ο αγώνας έχει αφετηρία την Κεντρική πλατεία Ληξουρίου (για φέτος) ενώ παλαιότερα ξεκινούσε από το Αργοστόλι. Διέρχεται για περίπου 8 κμ με μικρές εναλλαγές ανηφόρας κατηφόρας, εντός Ληξουρίου και εν συνεχεία για περίπου 2κμ έχει παραλιακή κατεύθυνση στην περιοχή του Λειβαδίου με όμορφη θέα. Ακολουθεί μία απαιτητική ανάβαση περίπου 5κμ με υψομετρική περίπου 550 μ, ενώ εν συνεχεία ακολουθείται ο περιφερειακός δρόμος σε μία  πορεία ευθεία και κατηφορική  σχεδόν στο σύνολό της (από τα 15κμ έως τα 32).

Η διαδρομή είναι εκπληκτικής θέας καθώς συνδυάζει το απόκρημνο αλώβητο ορεινό στοιχείο με το καθάριο γαλάζιο της ακτογραμμής του Ιονίου. Προς το τέλος στα 2500-3κμ συναντά το κοιμητήριο του Δραπάνου ενώ στα 1800 μέτρα περίπου πριν το τέλος της, διέρχεται από το μνημείο της γέφυρας De Bosset και οδεύει παραλιακά για άλλα 800μ περίπου όπου στρίβει αριστερά προς το μέγαρο των δικαστηρίων και εν συνεχεία δεξιά με κατεύθυνση στον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

gyra

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer