Με μια λαμπρή τελετή εγκαινίων γιορτάστηκε η ανακαίνιση και η αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων μετά τους σεισμούς του περασμένου έτους.
Εγκαίνια για την ανακαινισμένη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού
22/01/2015 | 13:54

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Με μια λαμπρή τελετή εγκαινίων παρουσία των αρχών και των σπουδαστών της Σχολής γιορτάστηκε η ανακαίνιση και η αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων μετά τους σεισμούς του περασμένου έτους.  Η υλοποίηση του έργου έγινε χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου που ανήλθε στο ποσό των 500.000 ευρώ και μάλιστα στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Iδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο οποίος τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον Ιωάννη Βασιλόπουλο, Διοικητή της Σχολής και Αντιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος.
aen4

Ανάλογη βράβευση υπήρξε και για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αθανάσιο Μπούσιο. Ο τελευταίος, εξάλλου μαζί με τον κ. Δημητριάδη-Ευγενίδη έκαναν στο τέλος τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που θα κοσμεί πλέον την είσοδο του Διοικητηρίου της Σχολής στη μνήμη της Μαριάνθης Σίμου και Νικολάου Βερνίκου-Ευγενίδη. Να σημειωθεί ακόμη ότι στο αμφιθέατρο της Σχολής αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα του Ευγένιου Ευγενίδη.

aen5

Από τις τοπικές αρχές παρευρέθηκαν αναλυτικά η Βουλευτής του Νομού και υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Λυκούδης, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ηλίας Κουρκουμέλης, ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος, Σουζάνα Πεφάνη.

aen6

Από τα Σώματα Ασφαλείας παρευρέθηκαν ο Λιμενάρχης, Γιώργος Καλιτσουνάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομίας, Ανδρέας Αυγέρης και ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής, Βασίλης Σολδάτος. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης, π. Σπυρίδων Πετεινάτος.

aen8

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο κ. Μπούσιος και ο κ. Δημητριάδης-Ευγενίδης ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής ενώ πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

aen12 aen25 aen2 aen3 aen7 aen9 aen10 aen13 aen14 aen15 aen16 aen17 aen18 aen19 aen20 aen22 aen23 aen24