Οι ακριβείς όροι που θα ισχύσουν για το θέμα της επιστροφής χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ από τους καταθέτες στις τράπεζες
Διευκρινίσεις της ΤτΕ για το θέμα «επιστροφής» των 500ευρων
Οικονομία
27/03/2016 | 16:17

Τους ακριβείς όρους οι οποίοι θα ισχύσουν για το θέμα της επιστροφής χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ από τους καταθέτες στις τράπεζες, διευκρινίζουν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, απατώντας και σε δημοσιεύματα αναφορικά με το θέμα.

Όπως τονίζουν οι εν λόγω πηγές η Τράπεζα της Ελλάδος, δίνοντας μεγάλη σημασία τόσο στην επιστροφή των καταθέσεων (θέμα στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο διοικητής της ΤτΕ), όσο και στην αποτροπή διακίνησης χαρτονομισμάτων ή μετρητών που προέρχονται ή μπορεί να κατευθυνθούν σε πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες, επανέλαβε οδηγίες που έχει δώσει στις τράπεζες. Οι οδηγίες αυτές, σε καμία περίπτωση δεν δυσκολεύουν τους πολίτες που νόμιμα επιθυμούν να συναλλαχθούν με το τραπεζικό σύστημα.

Αν κάποιοι θα ήθελαν να γίνει η χώρα ένα πλυντήριο χρημάτων και μονοπάτι διέλευσης και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, πλανώνται πλάνην οικτράν, αναφέρουν οι πηγές της ΤτΕ.

Όπως επισημαίνεται, η εγκύκλιος της Τράπεζας της Ελλάδος λέει ότι οι τράπεζες θα καταγράφουν τα στοιχεία μόνο όσων είναι άγνωστοι σε αυτές. Δηλαδή, αν κάποιος έχει έναν οποιοδήποτε λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα και πάει σε αυτή την τράπεζα να αλλάξει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, δεν καταγράφονται τα στοιχεία του. Αν είναι άγνωστος, καταγράφονται. Αυτό επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer