Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο συζήτηση – διαμαρτυρία κατά του ΕΝΦΙΑ από τη δραστήρια Πρωτοβουλία Πολιτών.
Διαμαρτυρία για τον …ΕΝΦΙΑ –λτη από τη Πρωτοβουλία Πολιτών (βίντεο)
Πολιτική
13/08/2014 | 07:33

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο συζήτηση – διαμαρτυρία κατά του ΕΝΦΙΑ από τη δραστήρια Πρωτοβουλία Πολιτών. Στην συγκέντρωση εκτός από τη βουλευτή κα Θεοπεφτάτου το παρών έδωσε και ο νέος Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος.
Στους χαιρετισμούς τους, τόσο η βουλευτής όσο και ο Περιφερειάρχης τόνισαν με νόημα ότι ο φόρος είναι απαράδεκτος και ότι θα πρέπει να άμεσα να καταργηθεί. Ο κ. Γαλιατσάτος αναφερόμενος στη Πρωτοβουλία Πολιτών τόνισε ότι θα πρέπει να πυκνώσει τις δράσεις της το επόμενο διάστημα.
Σημείωση: θα συνταχθεί τις επόμενες ημέρες σχετικό ψήφισμα με τις θέσεις της κίνησης για τον ΕΝΦΙΑ.
Αξίζει: Αρκετά δομημένος και μεστός ήταν ο λόγος του νεαρού στελέχους της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ματαράγκα.

Ψήφισμα για το ΕΝΦΙΑ .Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Προς την κυβέρνηση των Μνημονίων
Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 12 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς, ψηφίζουμε ομόφωνα οτι ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί ένα ακόμη δυσβάστακτο φόρο που στοχεύει αποκλειστικά την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, την ώρα που φορο-απαλάσσεται η μεγάλη περιουσία και ο πλούτος που συγκεντρώθηκε στα χρόνια του Μνημονίου σε πολύ λίγα χέρια , μένει αφορολόγητος.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους παρακάτω λόγους και επί πλέον διότι το νησί μας έχει πληγεί από τους σεισμούς οικοδομικά και οικονομικά.
Σύμφωνα δε με τις υποσχέσεις σας , θα εξαιρείτο του ΦΑΠ.

Ζ Η Τ Α Μ Ε

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με προοδευτική φορολογική κλίμακα.
Να φορολογηθεί ιδίως η μεγάλη περιουσία .
Η φορολόγηση να περιλαμβάνει το σύνολο της περιουσίας εκάστου και όχι κατά ακίνητο.
Η μικρή και μεσαία περιουσία να φορολογείται με μέτρο , έτσι που να της επιτρέπεται η ύπαρξη και η συμβολή της στην οικονομική ζωή.
Σε περίπτωση που η φωνή μας δεν εισακουστεί , θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ακύρωση του ΕΝΦΙΑ και όλης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στον αγώνα μας αυτό καλούμε σε συμπαράσταση και όλους τους άλλους φορείς και κατοίκους του Νησιού , καθώς και όλο τον τοπικό τύπο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


enfia

enfia2

enfia3

enfia4

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer