Δεν αλλάζει την απόφαση για διακοπή του Κυπέλλου ο υφυπουργός, προανήγγειλε ποινές ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας
Δεν κάνει πίσω ο Κοντονής. Όλα δείχνουν Grexit
Αθλητισμός
30/03/2016 | 16:26

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ UEFA, FIFA, ΕΠΟ και Σταύρου Κοντονή χωρίς να υπάρξει διάθεση για συμβιβασμό. Ο υφυπουργός δεν έκανε πίσω, παρά τις πιέσεις, αναφορικά με την απόφαση του να διακόψει το Κύπελλο. H FIFA αντιδρά και μάλιστα ο επικεφαλής της επιτροπής που όρισε Κωστάκης Κουτσοκούμνη, να δηλώσει πως «λυπούμαστε για την εξέλιξη, τα νέα δεν είναι καλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο…».

Συγκεκριμένα ο κ.Κουτσοκούμνης τόνισε: «Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία. Ο υπουργός είναι διατεθειμένος να δει κάποια θέματα που ενδεχόμενα θίγουν το αυτοδιοίκητο και είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, με τη FIFA να υποδεικνύει τους όρους που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο»

«Για το Κύπελλο ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ, ως όρο για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν είναι τελεσίγραφο. Έχουμε δώσει διορία ως την 1η Απριλίου», ανέφερε.

«Εμείς σαν επιτροπή θα αναφέρουμε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την εμπειρία που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά. Ίσως όχι από 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Το λέμε από την εμπειρία που έχουμε. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις», πρόσθεσε.

Μάλιστα τόνισε πως η FIFA θα μπορούσε να δει πιο θετικά ένα συνολικό «λουκέτο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περιλαμβάνοντας ΚΑΙ το πρωτάθλημα! «Θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση του υπουργού να διακόψει όλες τις διοργανώσεις, εφόσον υπάρχει κίνδυνος βίας. Στοχευμένα για το Κύπελλο, δεν το βλέπουμε έτσι», δήλωσε.

«Θα πρέπει το Κύπελλο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Θα μπορούσε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει ο τελικός ακόμη και με ξένο διαιτητή. Ο κ. Κοντονής τα συζητά όλα αυτά, αλλά απαιτεί πρώτα να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς ΕΠΟ», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Εύχομαι να γίνουν και νέες συζητήσεις και να δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον διορία, προκειμένου να αλλάξει απόφαση ο υπουργός. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό δεν θα γίνει».

Όσο για τις συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο; «Θα υπάρχουν συνέπειες για την Εθνική, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τους Έλληνες αξιωματούχους, ενώ θα χαθεί μία θέση από το Europa League».

Οι Ομοσπονδίες ως μέση λύση πρότειναν ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει με ξένους διαιτητές και χωρίς οπαδούς, ή μόνο με μαθητές, προκειμένου να προσπεραστεί το εμπόδιο της Πολιτείας. Πλέον έδωσε περιθώριο μια εβδομάδας ώστε να υπάρξει απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer