Λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ
Δεμένα τα πλοία αύριο Πέμπτη
Κοινωνία
26/11/2014 | 11:46

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια αύριο Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ διαμηνύει ότι θα υπερασπιστεί «σθεναρά κάθε συνάδελφο που διώκεται για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία», ενώ απαιτεί «την τελική κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων, με τις οποίες επιδιώκεται η φίμωση της φωνής των Ελλήνων ναυτικών».

Ζητεί, επίσης, την επανεξέταση των διατάξεων και των αποφάσεων του υπουργείου, με τις οποίες μειώθηκαν δραστικά οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας- Ιταλίας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών.

Παράλληλα, ζητεί την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των συνταξιούχων ναυτικών από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων που υπέστησαν την τελευταία διετία, επαναφορά του Οίκου Ναύτου, διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ναυτικής εκπαίδευσης και κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia