Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία".
Βιωματικό σεμινάριο στην Πάτρα για εκπαιδευτικούς
Κοινωνία
19/11/2013 | 13:21

O φορέας , «η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» πραγματοποιεί ένα βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δημοτικών σχολείων (όλων των ειδικοτήτων) και εμψυχωτών ομάδων παιδιών στην Πάτρα, το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 – 14:00, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», Σαρανταπόρου 20.

Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 20 περιφερειακών βιωματικών σεμιναρίων που υλοποιούνται σε όλη τη χώρα, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελώντας στο σύνολό τους μια από τις Δράσεις του Προγράμματος “Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία”.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η προώθηση της κατανόησης και της βιωματικής γνώσης του περιεχομένου της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, των αξιών και πρακτικών της, σε παιδιά των δημοτικών σχολείων και σε δασκάλους-εμψυχωτές.

Με την υλοποίηση της Δράσης του Προγράμματος αναφορικά με τις Ημερίδες, εκπαιδευτικοί Δημοτικών σχολείων από όλη τη χώρα προσκαλούνται να βιώσουν ασκήσεις και δραστηριότητες του Εγχειριδίου του Προγράμματος και να εξοικειωθούν με το περιεχόμενο του Εγχειριδίου αυτού, προκειμένου να υλοποιούν ασκήσεις και δραστηριότητες με τους μαθητές τους μέσα στις τάξεις τους στη συνέχεια.

Λόγω των ιδιαίτερα επίκαιρων θεμάτων που το Πρόγραμμα στο σύνολό του πραγματεύεται για τη σημερινή εποχή (διάλογος, παύση, διαλλακτική συμπεριφορά, ενεργητική ακρόαση, ειρηνική διάδραση, αποδοχή, επικοινωνία, σεβασμός χώρου-χρόνου, κατανόηση κ.λπ.), η συμμετοχή των δασκάλων και εμψυχωτών ομάδων παιδιών στις ημερίδες αυτές εμπλουτίζει τα παιδαγωγικά τους εργαλεία και υποστηρίζει το έργο τους σημαντικά. Πρόκειται για υλικό που υποστηρίζει τον εκπαιδευτικό στο χτίσιμο υγιούς, δημιουργικού και πλούσιου περιβάλλοντος μάθησης και ειδικά σε θέματα συγκρούσεων και διαφωνιών μέσα στην ομάδα του.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες, εκτός από την πρόσβασή τους στο Εγχειρίδιο του Προγράμματος, λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν με την κα Αναστασία Γκίκα, στο τηλέφωνο 6944151298 (καθημερινά μετά τη 13:00) ή στο anastasiaghika@hotmail.com.

*
Λίγα λόγια για το φορέα μας:
«η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» εμπνέεται, συντονίζει και υλοποιεί εργαστήρια, σεμινάρια και προγράμματα για τις Ανθρώπινες Αξίες στην Εκπαίδευση, την αειφορική συνείδηση και το δίδυμο Τέχνη & Περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ενεργό πολίτη, την Εκπαίδευση για τον Κόσμο, την αφύπνιση της δημιουργικότητας, τη συνεργασία γενεών, τη δημόσια και κοινοτική τέχνη, μεταξύ άλλων, που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς από το 2003 (www.thespiral.gr).

afisa_Imerida_Patra

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer