Ο χείμαρρος παρέσυρε και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας μέσα από την εκκλησία
Βιβλική καταστροφή στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας
Κοινωνία
27/09/2015 | 10:40

«Oλη ή εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα» περιγράφει ο ιερέας του ναού της Αγίας Βαρβάρας στην Κεφαλονιά.

Πρόκειται για μια ιστορική εκκλησία του νησιού, που είναι χτισμένη μέσα στο βράχο, δίπλα στην κοίτη ενός χειμάρρου. Από τη δυνατή νεροποντή τα νερά φούσκωσαν και μπήκαν στο εκκλησάκι παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Ενώ σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας που περιγράφει τι είδε στο facebook χάθηκε και η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.

«Αυτό πού αντίκρισα σήμερα στην Αγία Βαρβάρα δεν περιγράφεται, όλη ή εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα που καταλήγει από την εκκλησία στο καθολικό νεκροταφείο. Ψάχνουμε για την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Τα πάντα θαμμένα κάτω από τόνους λάσπη. Τα πλακάκια στην εκκλησία όλα έξω, το Ιερό γεμάτο λάσπη, άνοιξαν τα παράθυρα και πέρασε από μέσα όλο το νερό πού ερχόταν από το αυλάκι της γέφυρας. Ελπίζω ή πολιτεία να βοηθήσει. Εύχομαι ή Αγία Βαρβάρα να μας δείξει το λάθος μας και να μας φυλάξει από κάτι χειρότερο. Παπα Βασίλης Παυλάτος», γράφει ο ίδιος συγκλονισμένος, ενώ οι φωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.

agia barbara (1) agia barbara (2) agia barbara (3) agia barbara (4) agia barbara (5) agia barbara (6) agia barbara (7) agia barbara (8)

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer